10 prosinca 2016

Kudikamo Kurakami

danas sam opet ceo dan nešto raduckao, a od treninga može da mi se upiše juriš biciklom do stovarišta koje je bilo zatvoreno subotom već u 13h30, pa juriš do drugog stovarišta, gde sam uzeo neke cevi jer mi je ponestalo materijala za radni sto(l).

eto i njega ću slikati jednog dana, kao što sam obećao i za sve ostalo.
za one koji nemaju tviter upriličiću jednu malu anegdotu ovom prilikom:


tako se svečano završilo prvo poluvreme raspremanja podruma, u duhu sutrašnjeg događaja Reciklažni Maraton, jer je ovo struganje i varenje potrajalo skoro dve nedelje, za vreme kojih smo uspeli da iskoristimo većinu starih drvenih dasaka i greda, i metalnih šipki/cevi, po sistemu "da se ne baci".

varenje mi je išlo i nije išlo, opet sam malo menjao elektrode i pokušavao da prokljuvim koja ide najbolje na ovaj materijal, pa sam kad mi je nestalo onih od 2.5 mm prešao na 3.25 mm i sve mi je delovalo skroz isto, dakle džabe sam se plašio da su "prejake" za ovu vrstu radova/profila/tankoće metala.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dok ovo pišem, u Domu Kulture ide koncert Dejana Cukića i Ninkovića iz S vremena na vreme, povodom Dana Beatlesa u Valjevu, no bili smo premoreni da bi se nekako odgegali taj kilometar do grada, sedeli dva sata skvrčeni u sali, i opet se dogegali nazad kući. svaki koncert u Domu Omladine se pokazao kao totalni promašaj pred bilo šta planirano za Sutra.

što se tiče maratona, sad vidim da je poprilično čudna prognoza za nedelju. ovde je najavljeno 5-14°C a u Novom Sadu 0-10°C što je velika razlika, jer sam se nadao da će biti lep prolećni dan za trčanje u kratkoj opremi, kao one godine kada sam sa Uglješom uleteo u foto-finiš.

promenio sam točkove na zimske, za duplo manje vremena od uobičajenog jer sam koristio accu-odvijač za koji sam nabavio sve moguće i nemoguće adaptere da bi prihvatio gedora-nastavke svih dimenzija. baš sam se osećao kao da me snimaju dok na 24h LeMana menjam gume u boksu, drrrrr drrrrr drrrrrrrr.

moram da uzmem još jednu dizalicu, kretenski mi je dok menjam npr. prednji točak da nakon toga spustim auto da bih opet odigao zadnji deo, koji je iovako već 70% dignut.
nisam se setio da podmetnem panj, ali to valjda zato jer nemam panj :-)
vidiš moram i jedan dobar panj da nabavim :-)

tako da, ukratko, ako se sutra probudim nešto namrgođen, može da se desi i da ne odem na taj maraton. svidelo mi se ovo majstorisanje, trkâ sam se sit natrčao, za sutra nisam stigao da spakujem nijednu jedinu stvar, pa koliko god se uvek šalio kako tek u subotu uveče znam da li ću u nedelju na trku, evo upravo probijam i taj rok.

ono što se zna, treba sesti u auto između 7 i pola 8.
pa ako sednem, seo sam.
ionako, kao da je nekoga briga.

Nema komentara:

Objavi komentar