27 prosinca 2016

soft machine

ima neka grupa koja se tako zove pa sam po njoj naslovio blog, a ovih dana sam i ja tako neka mekana mašina. radim kao mašina, od jutra do mraka, ali sam omekanio sa ambicijama i evo već je peti dan kako nisam trčao.

držao sam se samo još malo nakon onih 20km kad umalo zaspah na treningu jer sam poneo muziku i pustio dupli album od marka knopflera iz novijeg razdoblja koji je neki americana/country žanr i nikako muzika za razbuđivanje umornog tela u kasnim večernjim časovima na pustom putu u mrklom mraku na 10km od kuće. posle tog treninga sam lupio dva brzinca od po 6km koje sam nazvao liga u Medulinu, i nakon toga KLJOK!

kao hajde da odmorim jedan dan, pa je došao vikend i radili smo do mraka i sat-dva nakon, pa je juče zahladnelo i nekako mi se nije ni trčalo, danas se prolepšalo vreme i čak sam na vreme sve završio, opet neko varenje i brusilica, i sedeo sam neko vreme i listao šta ima novo na tviteru i nećkao se da li da odem na trčanje ili ne, i na kraju sam samo otišao pod tuš.

čak ne znam najtačnije koliko sam pretrčao kilometara jer mi je taj fajl u kompjuteru, a nisam se setio da takve stvari barem jednom nedeljno back-up-ujem. dovoljno je zakačiti fajl i poslati ga samome sebi kao privitak mejlom ili preko fb poruke ili kako god bilo, i kad god otvoriš svoje poruke na bilo kojem kompjuteru ili telefonu uvek bi te najvažniji fajlovi čekali. ali cvrc Radojka, nisam to radio, i naravno da se toga setiš kad je prekasno, i jedino tada.

danas sam se borio sa varenjem u uglu, kada spojiš dve cevi u oblik L, onda u tom ćošku treba nabaciti var tako da ih poveže a on se zalepi ili na jednu ili na drugu ili na obe po malo a između ostane rupa kao da nisi ni vario. pa sam isprobavao razne uglove, tehnike, brzine, elektrode, amperaže, no nešto baš i nisam zadovoljan kako je ispadalo. mislim sve je to na kraju zavareno, i čvrsto, nije problem, ali moram još puno stvari da otkrijem/naučim da bih bio zadovoljan urađenim.

trenutno imam u dvorištu 20-ak metara ograde od segmenata po 1.5 - 2 metra, sve od četvrtastih cevi od 1.3 - 2 cm, od čega ću deo da iskoristim da stavim prema jedinom komšiji gde imamo žicu, i tu će biti silnog kombinovanja i nastavljanja, tako da ću nakon potrošenog još jednog kilograma elektroda biti proporcionalno iskusniji i veštiji.

Nema komentara:

Objavi komentar