21 listopada 2017

40x75

pre desetak godina sam izmerio krugove u školi, i čak mi je profesor koji je to obeležavao potvrdio da Treća staza ima > 250m (krug) dok je prva naravno kraća a peta (spoljna) kojom sam uglavnom trčao mi je pokazivala < 270m. čak sam zbog preciznosti biciklom išao 10 krugova pa je pokazalo 2700m. bicikla naime radi isto kao točak za merenje koji koriste putari, s tim da je preciznija jer veliki bici- točak puno manje krivuda u odnosu na ono kad oni guraju štap ispred sebe.

i tako sam danas između 2 šetnje od po 5km ubacio trčanje od 5km, tačnije trčanje sa hodajućim pauzama. slikovito rečeno, radio sam ubrzanja i odmarao se "u hodu". e jedino što ne znam to je koliko tačno ima pravac a koliko krivina na školskoj stazi. otprilike je taj odnos 150:120m na celom krugu, što znači da je u petoj stazi pravac 75m a krivina 60m. a gps malo pokrati po krivinama i ispadne mi krug 250m :-)

tako sam, da bi mi na Stravi izašlo 5km, morao da pređem barem 5.4km jer sam nosio telefon, no on čak i nije preterao sa greškama obzirom da često vidim puno dramatičnija odstupanja na stazama sa puno manje od četrdeset 180° krivina u samo 5km.

nakon 2km (8 krugova) sam poželeo neku promenu pa sam umesto hodanja ubacio jogging kroz krivine, no odmah sam shvatio da je to već u okvirima Treninga (a ja sam krenuo sa namerom da se zabavljam) pa sam zadnja 2km izveo u početnoj zamisli. usput sam se zabavljao činjenicom da namerno trčim 8% duže krugove samo zbog toga da mi na mernom instrumentu ne izađe manje od 5km, i uživao u debilnom uverenju kako ću od 8% dužeg treninga imati 10% više koristi nego od zamišljenog. KOGA BRIGAAAAA


Nema komentara:

Objavi komentar