24 listopada 2017

otkud kiša u oktobru?

Proletos sam kao i ranijih godina pratio šemu koja je podrazumevala nastavak treninga odmah nakon trke. U ponedeljak te drži adrenalin pa otrčiš što više, u utorak otkilaviš nešto i već počneš malo da se oporavljaš, a od srede nastaviš kao da u nedelju trke nije ni bilo.

Sada mi je trka došla skroz neplanirano jer sam krenuo na 10.5km po 12 km/h, a otrčao 4.5km po 15 km/h što je, koliko god kraće trajalo, ipak dobre tri brzine iznad. Zato sam se zbog sitnih bolova u listovima ložama i dupetu juče ipak odlučio za pešačenje. Zanimljivo je kako sam u nekoliko navrata osetio skočnost i svežinu, a kad god bih iz hodanja pokušao da pređem u lagano trčkaranje momentalno bih shvatio koliko je to bolan i težak prelaz.

Danas sam pak krenuo na trčanje pa kud puklo da puklo. Ko bi po pljusku pešačio tri sata!! Kad sam prolazio pored najveće baruštine od kraja do kraja ulice, čuo sam iza sebe auto i pokušao da pobegnem ubrzavajući, no i on je dodao gas i namerno me polio kao iz kofe. Pikap kurirske službe D Express.

Ja sam svejedno i pre toga bio skroz mokar, pa ako sam usput još i pomogao da neko izleči neki svoj kompleksić, kud ćeš veće sreće! Samo sam se nasmešio nečijoj nameri da mi nanese zlo, kao da već ne izgledam dovoljno mizeran, jedini pešak među 500 automobila koje sam sreo u tih 15km odnosno 1h19'.

Bio je to novi rekord u dužini trčanja nakon preloma. Ok, sada sam u toj fazi oporavka kada bih verovatno svakog dana mogao postavljati novi rekord u dužini no to mi uopšte nije namera. Naredna dva dana bih verovatno trebao da se vratim na kraća ubrzanja i da na njima povećam brzinu/snagu a ne obim.

U petak ću se ipak odmoriti za trku u subotu, jer nakon više od mesec dana pauze ove noge od paučine ne bi izdržale 10.5km tempo trčanja bez barem jednog dana odmora.
Ili, i to je možda opcija, kao što sam u Novi Sad otišao nakon ubrzanja ("strides") i jako lepo otrčao, možda odmor prebacim u četvrtak a petak ostavim za sličan nadražaj. U ovom trenutku mi nije važan nikakav rezultat, nego da se svi ti napori i odmori najzdravije i najučinkovitije iskombinuju.

Nema komentara:

Objavi komentar