07 listopada 2020

čeprkanje

nešto sam čeprkao po internetu i naleteo na oglas kojim jedan od trgovinskih lanaca nudi obuću za trčanje pa sam se setio kako su mi dobro "čučnule" one BROOKSice što sam ih uzeo zamalo zadžabe, i gle čuda, evo ga još jedan model na sniženju koje ističe u 14h. pa trči na kompjuter pa trči po karticu od te firme pa se prijavljuj pa naručuj i negde u 13:57 sam uspeo da kompletiram porudžbenicu. 

fora je što dok kupuješ onlajn, pored svih mogućih i nemogućih popusta ujedno skupljaš i bodove koje možeš da iskoristiš u njihovim prodavnicama, pa ću zaključno sa ovom isporukom uveliko premašiti 13,000 što mu dođe 110€, nije loše. fora je da su nekada davno bili puno izdašniji sa ovim bodovima, a sada nude veće popuste a manji % bodova što mu dođe na isto ali meni je svejedno, svakako ću imati za 100 pari čarapa ili jednu i po jaknu :-)


zaključno sa njima ću imati 5 pari skoro novih patika
asics noosa ff
salming enroute
brooks asteria
mizuno shadow
brooks ravenna
pa ću preko ovih dotrajalih moći da proberem koje ću da krenem da žrtvujem i za zimska trčanja. 

s tim da su mi noosa ff celu godinu stajale u autu kao patike za trke ili maratone, to je onaj par koji se ni ne vadi iz auta i isključivo tamo "stanuju", a pre desetak dana sam ih izvadio i uneo u kuću da bih u autu ostavio brooks asteria u kojima sam otrčao polumaraton u čačku i uličnu trku na 10km u aranđelovcu i zaključio da sam našao "bolje od najboljih" pa sam ih prekomandovao na mesto majora.

a evo i kako malopre naručene bebice izgledaju, nadam se da će i stići za 2-5 dana kao što je obećano:


ujedno sam jutros rešio da po prvi put operem mizunčice jer su se ipak mic po mic isprljale iako ih nisam baš nešto naročito zlostavljao, verovatno je jutrošnji spust naglavačke kroz šumu bio nešto najsurovije što sam im priredio u prethodnih 188km života. ako će živeti 1000km to bi značilo da mogu da ih operem još 4 puta a siguran sam da sam u životu imao i patike koje sam oprao bar 10 puta u mašini i 20 puta na ruke tj u kadi istovremeno dok se tuširam, pa im ništa nije bilo. nije fora u tome kako i koliko često ih pereš jer im voda neće ništa, fora je da ih ne uništiš glupavim načinom sušenja a ja sam tu patentirao mehanizme koje sam već uveliko opisivao na blogu.


novost je i da mi se promenio status treniranja u satiću pa mi umesto hvalospeva za dobru formu od jutros piše "peaking" i još me je upozorio da brže bolje otrčim neku trku jer ulazim u špic forme koji "neće dugo potrajati", pazi majke ti kako mi baksuzira. a ja nit brusim formu nit nešto bogzna šta radim nego je prosto došlo prijatnije vreme za trčanje pa sam malo batalio biciklu, a trčanja traju sat i malko što je u odnosu na biciklu ništa, i naravno da se osećam svežije i da mi nije nikakav problem da otrčim malo živahnije umesto da trupćem u mestu kao celog leta. ajd baš da vidimo ko je u pravu, meni deluje da ću tek da trčim brže i brže, no nije mi hitno da to i dokažem tako što ću narednih dana da se satrem, poooo laaa koooo bre garmine đe si navro.

Nema komentara:

Objavi komentar