15 listopada 2020

banka

 ništa lepše nego kad imaš ušteđevinu pa možeš iz neke fijoke da uzimaš koliko god ti zatreba. moja štednja se pak brojala u kilometrima tojest delovima istih, jer sam nakon one treking lige po pesku na sledeća dva trčanja (od tri, treće je ispalo okruglo 15km) prebacio okrugli broj, jednom za 200 a drugi put za 300 metara. i jutros je to došlo na naplatu, presrećan sam dotrčao na parking pred kapijom zaljubljeno gledavši u sat koji je pokazivao 13.690m, dakle potrošio sam onih 300m, za popodne mi je ostalo još 200m viška, pa to je čitav minut u banci, jeeeee. jedini zadatak će biti da izmišljam takve osmice pred kraj trčanja da bih stao baš kada pretrčim iks kilometara i 800m. al dobro. život nas neprestano stavlja pred iskušenja, ali skoro nikada u trenutku i na način na koji mi očekujemo ili priželjkujemo. ako nastavi ovaj pljusak možda otrčim i 2800m, jer napamet znam kuda mi treba za tačno toliko, i eto zaokruženja :-)

naime moram da pazim da ne preteram popodne jer ću rizikovati da za vikend ne budem odmoran za trku, AKO uopšte na trku odem tojest ionako nije trka nego treking a to je po pravilu 66% trening i 33% trka, ako imaš sreće, a ume da bude i skroz trening, zavisi kolika se gužva napravi ili raziđe na stazi. prošlog vikenda sam imao sreće jer sam se par dana pred "trku" (ista priča) malo previše kockao trčanjem u zadnji čas i malo posle toga, no na neku foru su mi se "otvorile karte" i vrlo dobro sam istrčao pa mi je to unelo crv sumnje u onaj rasadnik ideja koji se zove savršeno planiranje ili barem umišljanje da nešto umeš precizno da predvidiš.

tako mi se u životu događalo da u godini sa 40 trkâ svih 40 puta pomislim "ma, ovo je samo trening za neku sledeću trku, zašto preterano da se odmaram" pa sam tako svih 40 puta otrčao za koji % slabije nego da sam se ono baš odmorio. a da sam se baš odmorio bolje bih trčao. pa ako ćemo i to da smatramo Treningom, svakako bi bio duplo značajniji za formu od svih ostalih 40. ali hajd, kad si takav, takav si, bitno je da nisi Nikakav a ove ostale nijanse, pffff...

ubr (uzgred budi rečeno, naš prevod skraćenice btw) prošla nedelja mi je bila rekordna za celu 2020, nemam pojma kako se to dogodilo i još ovako bez napinjanja jer da sam hteo da obaram rekorde ne bih celu nedelju proveo na bicikli nego bih još barem malo (d)otrčao do naj-rekorda. 


kad smo već kod skraćenica, ovaj ručni zglob gde se nosi sat katkad ne znam kako tačno da nazovem pa ću da uvedem novu reč koja je pandan skočnom zglobu, e ovo će da bude VOČNI zglob jer se na njemu nosi voč iliti watch. a na vočnom zglobu šta, na zglobu mi voč kaže da mi je ažurirao trenutnu formu pa evo vi presudite koliko je voč pametan, naime pre nekoliko nedelja sam u Čačku istrčao 1h38'50'' a tek negde oko toga sam počeo da trčim iole ozbiljnije i u ovih zadnjih 20-ak dana sam istopio nekih možda 1.5kg što ne bi trebalo da rezultuje u 34 sekunde sporijem polumaratonu, posebno jer je u Čačku bilo bogme i potoplo prema kraju trke. 

na stranu što mi ovi brojevi iz nekog čudnog razloga ne idu jedan uz drugog ali to je verovatno jer ih nisam dovoljno promišljao, naime 1h39 mi deluje piece of cake za poluM, a 44' i 20'38'' mi deluju pomalo zahtevno za 5k i 10k, verovatno jer mi to deluje kao previše dahtajuće pa izbegavam taj napor izvan zone komfora. maraton mi je pak totalno špansko selo i blage veze nemam koliko bi mi za njega trebalo, možda vidim u Zasavici a najverovatnije ni tada, koga briga.

Nema komentara:

Objavi komentar