29 listopada 2020

fata je fata ali dve fate su

znam da je glupo kada se smeješ sopstvenim fazonima ali jutros sam pročitao neki vic gde mujo kaže jarane znaš li da u saraj'vo dolazi Bečka Filharmonija, a haso mu odgovara ma zabiće im željo pet golova! i dobro, vic ko vic, naravno da je na neki način smešan, ali JA tu dodam komentar koji sve podigne na viši nivo, i napišem a šta bi bilo da dolazi Hor Bečkih Dečaka, koliko bi njima zabili? da izvinu dame, i Fate, Želji je nekako slađe da zabije dečacima :-)
evo izlete mi još jedan nastavak, ovaj zadnji je bio neplaniran, bolje da se sad povučem na vrhuncu slave dok ne pokvarim prosek iliti rejting.

imam mnoštvo nekih ideja ali su tematski razuđene, pa sam jednu materijalizovao na psećem FB pejdžu, drugu ću malo kasnije na PUF-u (Pejdžu Uličarske Filozofije), treću ću da raščlanim u excelu, biće tu svega i svačega.

na pejdžu od bloga zvanom Blogoje sam jutros stavio nekoliko screenshot-ova gde mi garminček nešto proračunava i priopćava kako mi je treniranje "neproduktivno", a čemu je pripomoglo to što u dva navrata nisam na trčkaranje nosio traku za puls nego mi ga je sat očitavao sa woč-nog zgloba, a senzor je iz nekog razloga grešio i pokazivao pulseve od 150-160 umesto nekih 120-ak, i onda je "pametni" sat zaključio da bukvalno umirem na brzinama od 6'/km blago nizbrdo i normalno, smanjio mi vo2max i rekao da sam počeo da nazadujem :-)

dok ga ozbiljno ne shvataš, zadržaćeš mentalnu bistrinu, štaviše ni profesionalne Trenere ne moraš da uzimaš zdravo za gotovo a tek zamisli šta je sat. ako je ceo težak 80 grama koliko od toga može da mu ode na mozak, gram ili dva? kao puž golać, recimo? dakle oprezno sa umjetnom inteligencijom. farbane plavuše se ne računaju, ispunjavaju samo kriterijum umjetnog, ne i onaj inteligencije, ako je verovati vicevima. a znamo da u svakoj šali ima pola istine. kuku majko, pa ako je i pola istina, i to je već previše :-D 


šta da vam pričam, nakon jutarnjih 16km otrčah i predvečerno-sumračnih 14km i iziđe mi suma sumarum na 30, da sam planirao - nisam, da nisam planirao - nije da sam ni neplanirao, prosto mi se omaklo i tako u jednom danu overih dve fate, što je više od jedne fate dvaput, a možda je i isto. baš me zanima da li će sutra sat da mi saopšti da dodatno izlazim iz forme, kao da je to na ulasku u novembar ikom drugom osim njemu važno, pih.

iako su me zadnjih par dana zatezali listovi dole tj to se zovu već ahilove mada ljudi kad kažu ahilova tetiva misle na pripoj ahilove, ne znajući koliko je ona ustvari dugačka iliti visoka, a kao da to i ima veze, verovatno je Ahila petarda pogodila u pripoj tetive pa su to nazvali peta i onda je narod shvatio da je tetiva u peti. ili u petoj, kako god se kaže.

Nema komentara:

Objavi komentar