25 listopada 2020

mangulica trail

Barselona ili bara-selona ili blat-selona, man' me se bona.
Imali su sljemenaši neku traversu koja se zvala blatersa.
E pa to.
Za ove koji imaju fejs staviću link na snimak od 15-ak sekundi, da vidite kako je to izgledalo, s tim da nije trajalo 15 sekundi nego skoro 4 sata, a nekima bogme i 5-6.


Kad sam u virtuelnu Barselonu prijavio rezultat bio sam 11. sveukupno diljem planete a sada sam već 12. jer me za nekoliko sekundi prešišao neki iz trećeg sveta. Ko zna, možda tamo imaju i asfalt. Nije baš da sam na iglama ali biće mi zanimljivi rezultati iz Zasavice, posebno ovih koji su mi "konkurencija" ili barem "kategorija" mada mislim da sam ih pošteno odrao. Iz prostog razloga što sam u Zasavici prošao bolje nego u Barseloni jer sam stigao 3. sveukupno, praktično smo u desetak sekundi ušli momak koji je bio 2. i ja, a prvi nam je pošteno odmaglio :-)

Možda bih i ja više maglio da sam poneo odgovarajuće patike, iz nekog razloga sam podrazumevao da će zemlja da "precedi" od kiše i da će sve biti suvkasto ili eventualno vlažno, sa puno meke zemlje, makadama, peska/šodera ili trave, no mućak, samo je na nasipu bilo tako kako sam zamišljao ali smo imali puno kilometara kroz njive, šumu, kukuruze, livade, i to je sve bilo ono najgore mekano klizavo blato sa baruštinama pedalj dubokim a okolo korov i trnje pa nigde ništa ne možeš da zaobiđeš nego BUĆ! i trči dalje. Nakon 3h50' su mi prsti na nogama bili skroz skuvani, beli i smežurani, kao kad smo kao deca ostajali u moru po par sati dok na neku silu nisu uspeli da nas izvuku napolje, pa onda gledamo prste na šakama kao izgledaju kao kuvane pileće noge.


evo kako su mi obračunali prolaske, s tim da je u prvih 5km bilo nešto livada i puno kravljih govana, u drugih 5km smo imali delić asfalta i par km močvare, treći deo je bio po nasipu sa skretanjem u ono najgore blato kao gore iz videa, četvrti takođe, i odatle nadalje je sve bio nasip kojim smo se vraćali iz tačke još puno dalje od ušća Bosuta u Savu, maltene smo do Drine stigli a ja bih tamo i produžio stazu umesto što smo na kraju išli 3+3km ka Mitrovici i nazad.


obzirom da je staza bila najavljena kao 43+km a meni je izašlo malo ispod 43km, ovi su me častili tako što su mi oduzeli zadnjih 800m viška pa sam tako ipak završio "maraton" ispod 3h50, Strava je izračunala 5'21''/km prosek ali merodavniji mi je Garmin kojeg me sad mrzi da čačkam, kao da bi sekunda gore ili dole nešto značila.

Nakon trke sam produžio još 20m iza cilja i ušao do kolena u taj rukavac pa se pored nekog čamca oprao ledenom vodom, umesto krio-terapije. Tačnije to je bilo tek pred-predpranje koliko da grumeni skorenog blata pospadaju sa nogu i patika, pa sam tek kod auta nastavio kupanje vodom koju sam od kuće poneo u flaši, (opet) naivno sipajući vruću kao da ne znam da do popodne nema šanse da ostane makar mlaka. 

(nastaviće se)

Nema komentara:

Objavi komentar