02 listopada 2020

pre ili kasnije

ha, pa nema teme na koju ne možeš da nakalemiš neki zaključak koji počinje sa "pre ili kasnije". kao i nekad ranije kada sam uvode u blog crpeo iz vikipedije, današnji sažetak donosi izreku koja kaže "pre ili kasnije, moraćeš da biraš stranu, ako želiš da ostaneš Čovek." dalje sam guglao dotičnog pisca i krenuo da skrolam kroz istaknute "mudrosti" pa sam našao i "svet nikada nije bio crno-beo. radije siv i crn." sa čime će se složiti većina kojoj je korona dramatično skrkala život, moj je pak nastavio da bude med i mleko, ajd bela kafa, da se makar na silu uklopim u ovu izreku.

planovi za vikend su se već 2/3 skockali s tim da su prve dve trećine bile neizvesne, a treća bi trebala da bude šlag na torti pa se njom ni ne opterećujem. ima još par sitnica da se razjasne ali one sigurno neće uticati na ukupan dojam. prosto sam odjednom začuđen da je u trenu isparila tolika anksioznost, možda ljudi drukčije "zatežu" smekšani ovom situacijom pa je sve u fazonu kako ćemo lako ćemo. što mi naravno odgovara.

danas je dan da za čišćenje jer sva prljavština sa bicikle tj lanca završi negde na krovu auta, a i tu sam imao neku kombinaciju da bajk umotan u krpare može da se preveze do bilo koje destinacije i da se tamo očisti i podmaže, da ne prljam svoje dvorište. i onda mi je sinula dobitna kombinacija, bicikla treba da se očisti tako da se odveze na obod grada u neku zakorovljenu divlju deponiju, dakle ponesem u rancu sve one sprejeve i plastične rukavice i krpe itd, soko banja zelen list, dođeš štrokav odeš čist. koliko manje stresa. plus uživaš u prirodi. mrtvoj i prljavoj doduše ali hajd, prirodi se u gaće ne gleda. 


ma biće to sve olrajt. stavljene su kramponke zbog peska kojeg pamtim još sa treking lige pre par godina, a najbolja stvar oko ovog mtb maratona je što mi stalno odvlači pažnju sa atletske trke na 10km koju treba da trčim sutra a koja će mi, kontam, doći glave više nego onaj polumaraton pre pet dana kojeg sam takođe već uveliko zaboravio :-)
još samo da se setim zašto sam prethodnih dana onoliko trčao a bilo bi bolje da se odmorim za trčanje i utegnem za biciklu, ah pa da, zbog rebra koje postepeno prestaje da krcka ali me i dalje košta tri brufena dnevno.
napomena pisca: na put poneti dve table brufena.

Nema komentara:

Objavi komentar