24 svibnja 2021

dan mladosti i kumrovec

najlepši Dani Mladosti su mi bili kada smo svake godine išli na polumaraton u Tuheljskim Toplicama, koji je prolazio kroz Kumrovec i pored spomenika Brozu.
bukvalno sam obožavao tu stazu, i odlazak busom na start.
uvek isti čikica od metar i malko, dobrih 80-ak godina ovako odoka, koji je onako smireno upravljao uzanim seoskim puteljcima i krotio nemoguće serpentine.
onda nas istovare negde bogu iza leđa pa plotunom iz nekakve kubure opale start, pre nego što nas progutaju šume i brda.
setih se toga u subotu dok su nas vozili na start Državnog, 10km od mesta gde je bio cilj.
("ajmo jedan selfi, nas dvoje debelih", rekoh jednoj srodnoj duši u autobusu)


eto takve maj-eve sam voleo, ali sada smo u situaciji da svakog dana ponavljamo "daj šta daš" a ja nisam nezasit i nezadovoljan u tom smislu, meni svaki dan može da ispadne lep.

tako je i jučerašnja "zamenska" vožnja ispala bingo.
zamenska u smislu umesto svih tih lepih brdskih polumaratona.
inače je dan upravo pretekao preko punih 15 sati, tj od izlaska do zalaska sunca, a vidi se gotovi celih 16, trenutno smo na brojkama sunca od 05:05 - 20:09 prema yr.no, odnosno na 05:01 - 20:02 prema garminu.
nisam bio siguran koliko će mi se voziti pa sam preventivno iznašao neke prečice, a na kraju se ispostavilo da uopšte nisam mnogo umoran i da sam ladno umesto 4 mogao da se vozim i 6 sati.
da sam znao unapred, verovatno bismo ostali u istom hotelu do jutros jer su najzanimljivije planine ostale još dalje istočno, no i ovo što sam trasirao za juče je bilo više nego super tako da neću tražiti dlaku u kajgani.


navikli ste na slike Polara ili Scotta a evo i starog GT-a kojeg imam preko 20 godina i još uvek se dobro drži, a već dve godine stoji na gotovs u gepeku auta i služi za izlete tog tipa pa ga i ne vozim po Valjevu.

Nema komentara:

Objavi komentar