11 svibnja 2021

još jedan POSLEDNJI lep dan

kao i na svakih sedam ili deset dana cele godine i celog života, opet je najavljeno toplo i lepo, a od sutra zahlađenje i neki mokar talas.
mislim kao da postoji suv talas, ali ajd.
dakle ovaj utorak nikako ne treba prokockati.

nakon onog mtb planinskog maratona sam mislio da ću biti umoran za trčanje ali sam svakako krenuo na jutarnji futingić od desetak kilometara.
prva 3km po ravnom sam bio poprilično živahan i sad kad vratim film, čim sam krenuo uzbrdo i shvatio da tu rade isti mišići kao na bicikli, trebao sam da okrenem nazad i nastavim po valovitom.
no iz nekog razloga sam zapucao BAŠ TAMO gde sam prvobitno zamislio pa sam se malo što bi rekli patio.
nema veze.
bilo mi je bitno da upišem 10 pa sam i upisao.


mislio sam da ću popodne otići na neku malo veću istraživačku turu no na izlasku iz kuće sam rešio da proverim gume jer nas je u nedelju Organizator proterao kroz neke manje puteljke sa nešto pokošenih i pregaženih ostruga* po celoj širini.
(pokrajputno šiblje sa puno trnja, tipa kupine)

iako su na opip obe gume bile tvrde, primetio sam trn u prednjem točku koji je stajao zabijen do kraja pa je praktično vršio funkciju tipla/zakrpe.
čim sam ga izvadio odmah se čulo šuštanje a naravno i čuveni test pljuvačkom je potvrdio bušotinu obzirom da su se odmah pojavili balončići.

uzeo sam onaj Treći krš od bajka (drugi je u autu i služi za izlete) i spakovao dWogled, pa sam malo skratio turu, a povećao ekskurzioni momenat.
opet sam napravio par sličica telefonom kroz dalekozor i valjda se spustio u grad odmorniji nego što sam krenuo.
garmin mi je savetovao nekih 70-ak sati odmora što je malo nebulozno, sad će još 4 dana da me smara savetima da umesto na trčanje odem kod maserke.

Nema komentara:

Objavi komentar