17 svibnja 2021

jesenja melanholija

onih godina kad je svakog vikenda bio polumaraton ili neka druga trka, imao sam tu foru da se sutradan osećam onako motivisan, pa uvek odem na kakvu bilo aktivnost. posebno kada sam prespavao u nekom drugom gradu, odem u neko istraživanje po okolini, i tako dodam još jedan mali šlag na tu turističku tortu. štaviše često mi ni noge ne budu polomljene, valjda "drži" adrenalin ili šta već.

sada u subotu pak, nakon trke sam bio baš motivisan da recimo sednem na biciklu i odem na neki rikaveri izlet ali sam bio u malo glupom ćošku vojvodine pa nisam bio siguran koliko mi se tuda uopšte vozilo. provozikao sam se sat vremena predveče kada sam se vratio kući, a "sutrašnja motivacija" je nekim čudom izostala. hteli smo za mačkin rođendan da počastimo kučiće šetnjom a zbog pljuskova sam odustao od podnevne vožnje, pa se onda i popodnevna pretvorila u još sat rikaverija i ništa više.

a upravo sam posle one trke oko jezera zaključio da mi treba više treninga, a manje vozikanja. jutros sam nešto popravio, ali zaista minimalno. posle doručka sam otišao na kraće trčanje da malo spustim šećer jer sam imao zakazan sistematski a nije mi se gladovalo baš čitava tri sata. uprkos žurbi prosek je ispao jadan, dal zbog uporne kiše i preskakanja baruština ili zbog tako prisilnog treninga koji mi je naišao nekako "uz dlaku". 


na sportskom sistematskom sam doživeo nenapisani nastavak bloga od prošle godine pa ću ga sada samo prepisati kao stenogram
- jel ono beše biciklista?
- da, i maratonac
- ha pa setila sam se
- pa i vi ste bili prošle godine, i ja se sećam
- eto
- prepipavali ste mi ovu ključnu kost, tada rekoh "eto, nisam džabe dolazio"
- iju sačuvaj bože čega se on seća!!! (doktorka se obraća tehničaru koji vodi zapisnik)
- čak sam sve u detalje opisao i na blogu
- jel beše i žena vozi
- da, evo je ispred vrata, čeka na red
- znam ja i nju
- naravno, mi smo seoski celebrity-ji
- hahaha, pa iz kojeg ste sela?
- pa iz Valjeva!
(opšti smeh)

PS anegdota bonus
pretposlednji kilometar, krećem sa brdašceta nad gradom nizbrdo ka centru, svetli rotacija na policijskom autu, zatvorena ulica, u daljini neki ljudi u skafanderima iznose nekakav džak i trpaju ga u vozilo, kod kuće otvorim vesti i čitam da je neko u toj zgradi ubio mladu ženu, 34 godine. 

Nema komentara:

Objavi komentar