20 kolovoza 2021

atentat

ima jedna zanimljiva opasčica a to je da se katkad u novinama provuče naslov o pokušaju atentata pa svi nagrnu da brže bolje isprave jer atentat je po definiciji pokušaj ubistva pa čak i ako je neuspeo onda je to neuspeo atentat a ne neuspeo pokušaj atentata..

naravno pod uslovom da je do pokušaja došlo.
to jest do atentata. 
no tu se ostvara mogućnost za neki montipajtonovski skeč gde na primer neko zaboravi da stavi municiju u pištolj, zatrči se prema nekoj važnoj ličnosti i sa par metara klik-klik-klik opali u prazno pre nego što ga gorile sobale na zemlju.

to realno nije ni bio pokušaj ubistva jer kako se to pokušava ubistvo praznim pištoljem, to je bio klasičan POKUŠAJ ATENTATA, jebiga da se setio da ubaci metke bio bi atentat a ovako je samo od sebe napravio magarca.
ili ti umesto prave bombe prodaju igračku, ti je ubaciš u kabriolet džona kenedija ona odskoči onako plastična i ispadne sa druge strane, realno nikog nisi ni pokušao da ubiješ, mada to u datom trenutku nisi imao pojma.
jedino da je meta umrla od infarkta kada je videla da joj u auto uleće bomba, to je već druga priča.

tako je jutros garmin pokušao da me ubije, a ko zna, možda sam sâm to tražio.
zašto je uopšte pogledao šta mu sat sugeriše, reći ćete, to je kao da je krenuo da trči u crvenoj mini suknjici pa ga usput napao neki bik, sâm je kriv što je izazivao sudbinu.
e tako sam ja krenuo na nekakav tempić ili bilo šta po inspiraciji i čim sam sišao sa bicikle pony (što je Milijana gony) i upalio sat on mi je rekao ĆAO, IMAM JEDNU SUGESTIJICU.

hm, pogledam ja, piše threshold run 2 x 15' @ 4'30'' i ja sitsnuh DO WORKOUT.
ne nešto što mi se odjednom trčalo jako nego da vidim kako to na terenu izgleda, šta piše na ekranu, na koji način on to mene "vodi" kroz trening.
a da vidim i kako je to konfigurisano.
elem trening izgleda kao 
10' zagrevanja @ 5'30''
15' tempa @ 4'30''
5'   predaha @ 6'30''
15' tempa @ 4'30''
10' rastrčavanja @ 5'30''

ukupno je pisalo 55' a taman sam toliko vremena imao na raspolaganju i to je glavni razlog zašto sam prihvatio predlog
long stori šort, malkice sam premro jer sam bio umoran a garmin uopšte ne uračunava bici treninge, što se tiče trčanja on samo to prati i za njega sam full odmoran čovek, poslednje pamti trčanje prekjuče ujutru a odatle do jutros je ladno zanemario tri bici vožnje
brzine su bile tu negde, jer mi je prvi deo bio nizvodno ali malo na vetar a drugi deo uzvodno ali sa laganim vetrom u leđa pa je zbog toga drugih 15' delovalo duplo teže jer mi je bilo puno toplije, a i sunce je nastavilo da se diže.
sve u svemu, zanimljiva igrica.
trčao sam u nekim čudnim patikama koje su mi verovatno više odmogle nego pomogle ali hajd ne moram zbog svega da gunđam




Nema komentara:

Objavi komentar