03 kolovoza 2021

dupli dan sa šlagom ali bez grmljavine


ponedeljak je počeo manično jer sam umesto biciklom kao gospon čovek odlučio da do psića koje sam dan ranije našao - otrčim. šta zna dete šta je plus 28 i sunce, pa još tempo trčanje.
da bih ubio monotoniju iznašao sam neki put preko reke, a puta naravno nije bilo.
ono što se vidi u gugl mapsima je samo uspomena na dotičnog.
da ne kažem pokojnika.

tako sam kroz mulj i korov jedva stigao do reke, prešao je lako i taman oprao patike čarape i noge, ali sam zato sa druge strane upao u korov do ušiju i neko jezero oko kojeg se nije moglo zaobići dalje, a video sam neke kukuruze na samo 100m napred.
naizgled nepremostivu prepreku sam nekako kroz lavirint jama i dina nekako prešao, srećom nije bilo zmija ali sam se svuda izgrebao do koske kao i uvek.

odatle je bilo lako opet kroz one iste radove na ind. cesti, malo su me čudno ljudi gledali jer oni pod plastičnim šlemovima MORAJU da budu od 07-17 a ja dobrovoljac trčim po suncu i šoderu.
no to mi nije bilo dovoljno pa sam se odlučio za još jednu akciju oprobanim receptom: vozom 20-ak km u planine i odatle povratak kroz brda, hajkujući.

uspeo sam da nađem 4 nove prečice, no to se zajedno sa prethodne dve događa prevelikom brzinom pa nisam siguran da sam ih dobro zapamtio, moram utvrditi gradivo na karti kasnije.
imao sam i sreće jer mi se gubio signal pa na mestima nisam imao kartu u telefonu, ali sam izbio na poznat teren tačno na mestu odakle dalje znam i žmurećki pa mi je ostatak putovanja bio mačiji kašalj.

od ukupnih 23km sam pretrčao nekih 4-5 no to je bilo toliko malodušno trčanje da ću upisati 4. eto jednom i ja da budem skroman. mada je trajalo kao da sam u normalnim uslovima trčao 7km, eh. uglavnom sa jutarnjih 12km imam ukupno novih 16km za dopisati, dinar po dinar sitnina, kamen po kamen kamenjar, lepo kažu izreke.

nosio sam dva telefona za svaki slučaj, u ajfonu imam gugl mape a u huveju imam aplikaciju view ranger koja je pravo otkriće i velika preporuka svim avanturistima jer ima ucrtano puno više putanja plus dosta mogućnosti koje gMaps mogu samo da sanjaju, na ovoj turi mi je baš pomogla.



Nema komentara:

Objavi komentar