01 kolovoza 2021

trinaesti trinaesti & glupi avgust

razmišljam nešto, treba otvoriti kalendar za prvu godinu posle hrista, i gledati kada je pao prvi "petak 13.", pa pronaći drugi, pa treći, i tako dođi do trinaestog "petka 13." i onda proveriti u vikipediji da li se nešto strašno zanimljivo dogodilo tog dana.
samo što me mrzi.

evo sad sam našao neki onlajn kalendar i izgleda da je računanje vremena počelo u subotu (!) pa da krenem onda, 
prvi petak trinaesti je bio u maju godine 0001.,
drugi u januaru 0002.,
treći u oktobru 0002.
4) u aprilu 0003.
5) u julu 0003.
6) u junu 0004.
7) u februaru 0005.
8) u martu 0005. logično,
9) u novembru 0005.
10) u avgustu 0006.
11) u maju 0007.
12) u januaru 0008.
13) u aprilu 0008.
ETO I TO SMO SAZNALI.

samo još da saznamo šta se dogodilo 13-04-0008, 
a nećemo nikada jer ko zna pored svih ovih izmena kalendara koji je tog dana zaista bio datum, odnosno da li ovo računanje unazad uspeva da reši sve te promene koje su se dogodile...
ali eto, malo razonode za vijuge, umesto sudokua ili haikua ili kako se zvaše...

juče sam se probudio polumrtav, nemam pojma da li zbog alergije ili nečeg trećeg, pa sam malo živnuo i svašta završio u narednih par sati, pa sam onda opet obamro i otišao da tumaram bajkom neki rikaveri kružić koji je krenuo sa mrtvačkim kotrljanjem od 15 km/h pa ga nisam ni snimao da mi se ne smeje narod na Stravi.

negde popodne su se navukli neki oblaci i bilo je očigledno da je pitanje sata kada će da dune nevreme koje sam već dočekao spreman u dvorištu sa onom Skill duvalicom/usisivačem za lišće i kako je pre kiše oluja naduvavala gomile lišća po ćoškovima dvorišta ja sam to odmah mleo/usisavao u onu rupičastu vreću koja se bukvalno do vrha napunila, pa sam tako uštedeo sebi triput više posla sledećeg jutra tojest jutros.

nakon doručka sam rendao neke jabuke za pitu, pa sam okopavao zemlju i vadio suvišno korenje od višnje koja bi da pored sebe odgaji još 20-ak malih višnjica a ova bašta može da privi uvrh glave tri, pa sam to sve preorao i posadio travu, sad čekamo da vidimo da li će kučići to raskopati pa da ih streljam na licu mesta i zakopam pod tu istu travu.

odoh sada da guglam zašto se kaže "glupi avgust", pa na užinu pa na vožnju.

PS
vidim da su se juče mnogi pitali zašto je uopšte pravljen Pelješki most kada se sasvim lepo putovalo preko Neuma, mada je meni skroz razumljivo jer da sam ja Hrvatska naravno da bih voleo da ne moram da putujem kroz sopstvenu zemlju sa pasošem i da prolazim krozBosnu, plus zbog autoputa da se ne bih zadržavao naravno da ću da spojim dva dela svoje zemlje u jednu celinu, a taj autoput će se na dugi rok već isplatiti/otplatiti. plus će sve biti modernije i brže, uđeš u Dubrovniku izađeš u Zagrebu i boli te dupe, ne znam zašto to svima nije očigledno.
ovo je snimak na gugl mapama, kada su postavljani noseći stubovi mosta



Nema komentara:

Objavi komentar