15 rujna 2021

malo treninga

treninga u životu imam koliko susama na đevreku ali šta fali, barem se zbog tog neopterećenog režima nisam nešto bitno povređivao već nekoliko godina a to je valjda važnije od svega.
zdrav čovek ima milion želja a povređen samo jednu, da se onomad nije za7ebao kad je prećerao sa treningom.
sad mi se nametnula ta tema a hteo sam da pišem o jučerašnjem treningu pa ću da ga zbrzim.
umesto zagrevanja biciklom 5km do izvan grada, onda po valovitom asfaltu sa dosta vetra 5km uzvodno i nazad 5km nizvodno, bez zastajanja, promene 100m brzo 100m lakše.

obično mi taj drugi deo bude puno lakši i lepši jer se oseti da put nežno silazi nazad u grad no zbog vetra nisam osetio ama baš nikakvo olakšanje a zbog sunca i vrelog asfalta sam očigledno već za pola sata trčanja izgubio dosta snage pa mi je i druga polovina bila jednako teška kao i prva, a ništa brže se nisam ni vratio tih par desetina metara visinske razlike u povratku.
po osećaju, mislim da sam držao isti tempo na ubrzanjima, ali sam pred kraj sve više popuštao one lagane stotke.

što se tiče tih povreda, mislim na one izazvane treningom a ne na prelome, jer je danas 15.09. tačno 4 godine od drugog pada i drugog preloma ključne kosti.
te 2017. sam pao dvaput, i osim slomljenog lakta u petom osnovne, prvi put polomio dve sledeće kosti nakon toliko godina. 
a i bila je preduga pauza.
prvi put sam pao 06.02. kada sam bio u top formi jer je bila topla zima što potvrđuje činjenica da sam već u februaru išao biciklom nazad sa Divčibara, kada mi je to kučence izletelo pred biciklu a ja se posložio po putu.
tada je otišla desna ključna, a zanimljivo je da sam samo dva dana pred taj pad trčao isti ovaj trening od juče, s tim da sam tih 10km (100/100m) išao 41 minut, a juče sam išao 46 minuta.

matematičari mogu da navale na jednačinu sa previše nepoznatih, ako sam sporiji za 12% koliko na to utiče što sam samo 50% utreniran, što sam 3% teži, i 7% stariji?
ako ovo 3% teži i 7% stariji saberemo na tih 10% sporiji, ispadne da sam samo 2% izgubio na netreningu što je malo verovatno. 

o drugim povredama neki drugi put, mada ni njih nije bilo u toj meri da su me nešto silno koštale aerobika.

Nema komentara:

Objavi komentar