30 rujna 2021

gde ti je bicikla?

guram žutu guju pony (što je Milijana gony) prema kapiji, do koje od kuće imam 30m kroz dvorište, i skontam da je počela rosulja. 
i da onih vlažnih +14 koji su do pre marende delovali (feels like...) kao +18, sada uz neki vetrić deluju kao +11, i lepo naslonim žutu guju na onu nogicu za parkiranje i izađem na ulicu peške.
ništa commute do/od trčanja, ko je lud da se mrzne.

naravno da je to donelo promenu plana jer sam planirao da izađem iz grada negde na zapadu a sada mi je taj zapad tri kilometra ulica daleko, pa sam se odlučio za sever koji mi je puno bliži.
jedino što se semafor za sever odnosno tačnije severozapad nalazi par stotina metara istočno pa sam tako praktično krenuo skroz kontra od zamišljenog, baš kao što je i buđavo vreme bilo kontra očekivanja.
i još me tu sretne komšija i viče preko ulice "gde je bicikla" samo što mu ne rekoh "jedi govna".

dalje sam kroz rosulju trčao nepuna dva sata Tempića i to više nije bitno, osim da vidim koliko imam km u septembru:
(par minuta kasnije)
izgleda da sam u septembru pretrčao 244km što je manje od 253 u januaru i trenutno je drugo mesto za ovu godinu ALI pazi sad, obzirom da sept. ima 30 dana ovo mi je 8.133 km dnevno, a u januaru sam imao 8.161 km/dan
da sam pretrčao samo kilometar više, imao bih 8.200 km po danu i to bi bio rekord!

ali šta ću, malo sam i umoran, sinoć sam bio u provodu sa dve mačke...


nešto poput onog glupavog ekipnog 3 muškarca pa 3 žene hronometra na bici Svetskom gde je neko nakon skoro sat vožnje ostao bez medalje zbog 4 stotinke (!!!)
dođe mi da otrčim kilometar oko kvarta sad :-D 
ili ipak ne, neka sačeka oktobar...

što se tiče patika pak, nekako su mi sve odjednom dotrajale, s tim da to "odjednom" traje celu godinu pa su par meseci sve bile "nove" pa par meseci opet sve bile "sim-tam" i sad gle opet je sneg iznenadio putare :-) 

Mizuno Shadow 646
Brooks Ravenna 9 776
Salming enRoute 523
Asics Hyper TRI (1) 499*
Asics DS Racer VII 834
Asics Noosa FF 580

* s tim da ove hyper tri nisu ni predviđene za više od 400km i već su istrošene no ovo (1) u zagradi znači da imam još jedan noviji par, kojem gle čuda u zagradi piše (2)
Salmingice još uvek deluju kao nove, Mizuno takođe, ove plave bruksice su već načete i na mestima će im đon vrisnuti tj otpašće mu pokoji sitni komadić.
imam i model Asteria od bruksa i one su skoro nove, zamišljene za utrke kojih nema.

mogu samo sa čežnjom da se sećam onih mizuno wave rider koje su 2013. prešle 1900km, a nije ni prošlo toliko godina da bi se prisećao industrije patika kao ove auto- kad za volvo limuzine iz 70-ih kažu eh to je bio tenk, ovde se sve srozava napola bukvalno svake sezone

Nema komentara:

Objavi komentar