01 lipnja 2021

danas nam je divan dan, divan dan

nemajući pojma šta se sve može dogoditi do kraja dana, fejsbuk me podseti da je kolegi sportisti rođendan. i kao blać truć tu on napomene kako razmišlja da istrči 42km prvi put u životu, jer mu je upravo 42-gi rođendan.
prvo sam pokušao da budem oprezan obzirom da je imao malo naporniju trku preko vikenda, ali kad sam shvatio da se nameračio, nije bilo druge nego da mu se pridružim.
logistika nam je bila malo komplikovana jer je on krenuo 40-ak km od grada pa sam usput računao kada bih ga mogao sresti i na kojem je mestu najbolje.

više manje smo se fino uklopili, teoretski sam mogao sa prevoja strčati još par km ka njemu ali sam zastao da se malo istegnem i provežbam obzirom da kod kuće nisam stigao nakon posla.
neki se žale da im smetam kad mnogo pričam ali ovaj put se to pokazalo kao pozitivna stvar jer smo manje razmišljali o kilometrima.
na kraju je on uspešno završio svoj izazov i uknjižio prvih 42.3 (za svaki slučaj) u karijeri, a ja sam umesto planiranih 24-25 stigao do 34km što mi nije smetalo, štaviše bilo mi je žao što sam stajao gore na brdu jer sam sa tih +2+2 mogao da dođem do 37 a onda bih gotovo sigurno napravio još jedan krug po gradu da i ja dopunim do 42.

ali nema veze, iskreno nisam planirao toliku Dužinu upravo zato što sam mislio da će mi biti naporno obzirom da ne pamtim kada sam zadnji put pretrčao preko 15-ak km, nekako sam smatrao da će mi i dva sata biti puna kapa.
sada sam neočekivano i full iznenadno shvatio da bih mogao da trčim (lagano) i preko 4 sata ako treba, bez ikakvih teškoća, pa ću nakon nekog vremena na bicikli i kraćim trčanjima verovatno opet pokušati da istrčim još jednu Dužinu, eto čisto da vidim kako će izgledati.


obzirom da su sve naše fotke već završile kod njega na fejsu, evo i jedne neobjavljene sa poslednjih 5km kada nam se pridružila Lola i donela doping u vidu domaćeg soka od zove :-)

Nema komentara:

Objavi komentar