09 lipnja 2021

odmor završen pre nego što je počeo

tako to biva kada si umoran pa ne uspeš na trci da se pošteno premoriš, nego sve odrađuješ sa pola gasa, onda se jako brzo i oporaviš.
ponedeljak i nešto malo planinarenja i "instagram tumaranja" je bilo sasvim dovoljno da ove noge dođu sebi, pa sam juče (utorak) napumpao trkačku i otisnuo se na prvi prâvi trening nakon februara.
maltene sam zaboravio kako se vozi trkačka.
sve mi nešto nisko, kao da okopavam baštu.
počelo i dupe da me zateže posle 15-ak kilometara, rekoh nije ovo više za mene.
dalje odatle sam vozio malo manje energično i nakon 62km uspeo da namaknem prosek na oko 30 km/h, što i nije loše obzirom na vetar i 400m uspona.
ipak zbog ovog zatezanja u dupetu neću danas opet na trkačku nego na mtb, da ne bih onim istrćenim položajem dodatno gnječio neki živac koji je od maratona ostao malo iritiran.

inače, na maratonu mi je na 5-om kilometru otpala desna drška od naočara pa sam ih nosio onako na levom uvetu pritisnute trakom/znojnicom.
kada sam negde oko 19-og kilometra došao na isto mesto ulaska u drugi krug, više nije bilo cisterne pa je bilo lako uočiti na asfaltu komad metala od nekih 12cm, no nažalost nisam uspeo da ugledam tu krivu dršku iako sam usporio gotovo na brzinu hoda i ubrzano zverao levo-desno.
do kraja trke sam to smatrao dobrim znakom, kao kad ti se ptica posere na rame ili šoferšajbnu.
u ponedeljak sam na ostatak naočara nabio jedan nipl, u njega uvrnuo žicu za biciklu, fiksirao je gel superlepkom, zakrivio prema onoj levoj da budu iste, navukao preko žice cevčicu za infuziju i sada je ta nova desna čak i čvršća i udobnija od originalne leve!


juče sam popravljao nešto drugo, već sam zaboravio šta, a danas sam napravio makazice za skraćivanje psećih noktiju. 
prosto sam na internetu našao kako to tačno izgleda, brusilicom skratio jedne od starih makaza koje tu stoje viška, i zatim ih opet brusilicom oblikovao tačno kako treba.


uzgred sam ofarbao i kućicu za pse i, eh da, setih se, juče smo okupali svo četvoro.
i smejali se kao ludi prisećajući se kako je prošle godine Burazer uspeo da okupa troje a četvrtu najluđu nije mogao da pronađe jer se sakrila negde u dvorištu :-D 

Nema komentara:

Objavi komentar