11 lipnja 2021

zamorno brate, da ne kažem testira mi volju

muke modernog čoveka, sedneš da napišeš blog pa stisneš dodaj sliku pa iz menija biraš odakle ćeš je odabrati pa stisneš fotos kad tamo poslednje slike od prekjuče, jer juče nisam ni pipnuo taj telefon pa se ništa nije sinhronizovalo.
na brdsko šetanje, nežno špikovano sam kraćim potrčavanjima, sam nosio dva telefona, s tim da sa svakog moram da viberom pošaljem slike na treći u kojem imam google photos, jer je i blogger deo gugla.
e onda jednom u sedam dana kad me mrzi da ustajem i tražim taj treći telefon po kući, da upalim viber, preskrolam kroz slike da bi app fotos primetila da ima nešto novo, e onda daklem odaberem ovde neku sa kompjutera čisto da mi blog bude u boji.


i tako sam se setio ovoga.
iskočila mi na fejsu reklama za knjigu u kojoj je detaljno opisano 37 ruta za šetnju i biciklizam po srbiji, i ja stisnem na vikilok(aciju) i ukucam prvo što mi je palo na pamet (tara) i momentalno mi izbaci preko 200 mogućih staza što je šest puta više nego što ima u toj "vrednoj knjizi".
osim opisa ovde imaš i fotografije, sigurno puno više nego u toj knjizi, a imaš i gpx trekove koje u knjizi sigurno nemaš, nego treba sa knjigom u rukama da se šetaš po šumi.

u nedostatku bolje teme eto i ova je završila pos'o, sad znate gde da kliknete pre nego što krenete u istraživačke ekspedicije, da ne bi džabe lutali.

juče nam je na posao svratio lokalni bog trejlova ovde za valjevski okrug pa smo se nešto dogovarali oko ovog vidra događaja u nedelju, a gle čuda ja taman planirao obzirom da je najavljeno nestabilno vreme da umesto na biciklu odem na trčkaranje i ispitam stazu.
i tako se idejno sretosmo i nađosmo u pravom trenu, bukvalno sat pre nego što sam mislio da krenem.

aaaaaaaaaaa, setio sam se workaround-a.
ovde na stolu mi je mali telefon kojim sam juče slikao pola stvari a jednu stavio na instagram. i sad ovako trutovski sedeći otvorim to i pošaljem samom sebi preko mesindžera.
i sad samo treba da u drugom prozoru otvorim fejs, pročitam sopstvenu poruku i sačuvam sliku u kompu.


eto odmah nakon što su organizatori prokrčili, mi smo prošli i testirali taj prvi uspon od reke do novopronađene crkvice (temelja tačnije) na vrhu, usput rasklonili višak granja i klimavog kamenja koje je pretilo da ubije one iza ako ga nogom odvališ iz zemlje.
izlet/trening/radna akcija je potrajala dobrih 5 sati i jedino sam skratio deo steze koji ide širokim makadamima do jednog sela, tu nije imalo šta da se popravlja a sitnice mogu da se dorade u subotu na markiranju trejla.

Nema komentara:

Objavi komentar