05 lipnja 2021

ima puta nema puta ima puta


negde sa pola treninga šaljem juče Loli poruku "Krčmar je samo drugo ime za Vrtiglav. ustvari ne, obrnuto, Vrtiglav je umetničko ime za Krčmar". igra reči može da se shvati i tako da je u krčmi krčmar zadužen da ti se zavrti u glavi, ali toga sam se tek kasnije setio. nekada mi je taj Krčmar bio "špansko selo" ali sam izgleda konačno pohvatao sve niti kako se i kuda može proći. nažalost jedan deo nisam snimio jer sam iako imam autopauzu iz nekog razloga stisnuo stop i zaboravio da je otpustim.

fora je da ponoviš gradivo. baš kao i u školi, ako sa časova odeš na fudbal do sutra ćeš gro lekcije zaboraviti, a ako dođeš kod kuće i samo prelistaš lekciju, zapamtićeš je stoput bolje. valjda zato to nikada nismo ni radili. ali evo nadoknađujem, kad se vratim s vožnje upalim mapse pa pogledam kuda sam prošao, i poželjno što skorije prođem delom nove staze kontra smerom dodavši još neku zvrčku levo ili desno.

zanimljivo mi je i da sam našao put koji nije postojao. kako? pa lepo. pitao sam čoveka koji je stajao ispred kuće na raskrsnici, da li put koji silazi u šumu igde "izbija" ili se samo dole razilazi po kućama i livadama. on reče da ne postoji. mapsi umeju i da slažu pa da nacrtaju "put" po ivici šume gde je sve sam korov i gustiš. tako da sam mu poverovao.

juče sam na jednoj raskrsničici skrenuo na sporedan makadam jer mi se učinio širok, i da sam jednom davno tu došao negde odozgo kontra smerom. ispostaviće se da je ovo bila slična ali skroz druga raskrsnica. na svakom sledećem odvajanju sam zastao u senci da bih bolje video na telefonu, i nastavio onim što je izgledalo kao veći put a ne skretanje u nečije domaćinstvo. malo dalje sedi curica na bankini i čuva tri koze, skrola nešto po telefonu. odlično, pomislih, znači da još uvek imam domet mobilnog, zbog karte.

i da vidiš čuda, izađoh upravo na onu raskrsnicu koja me je oduvek intrigirala. čovek očigledno živi pored asfalta, nema nikakvo imanje dole po potocima pa ni ne koristi taj put. niti je ikada ikog pitao da li kada se prođe dalje, može da se stigne do drugog asfalta koji je nekoliko kilometara ispod. ili je to, ili ima neke maline pored tog makadama pa nije hteo da proširim o tome priču, i ladno mi rekao da dalje nema puta. nikad ne znaš. ipak mi je bilo lakše što ga nisam video na raskrsnici, u protivnom bih morao da mu objašnjavam kako IPAK IMA puta. svašta.

Nema komentara:

Objavi komentar