29 ožujka 2023

ni od čeg po ništa

to nije suprotno od "od svega po malo", trebalo bi ili od svega po ništa ili ni od čeg po malo ali ja sam prvo hteo da napišem "od ničeg" dajući Ničemu materijalnu crtu, Ništa kao prazno telo, lutka na naduvavanje koja nema organe, i onda kažeš čuo sam od Ničeg da se oseća isprazno iznutra, tako nešto heh.

ničeg nemam važnog za piskaranje, nastavlja se hronična neispavanost, celodnevni poluzamor, nekako sam na mišiće (igra reči) uspeo da pretrčim 12km u pauzi posla jer sada radimo duplo trudničko radno vreme.
inače tako svi rade i ne žale se ali ja sam pola života radio trudničko i sad kad radim normalno onda moram da zapomažem kako radim duplo (od onoga na šta sam navikao) kme kme.

noting spešl, pa ću umesto bloga o Ničemu prekopirati neki tekst koji sam upravo pročitao na internetskim pučinama:

Živimo u doba neke čudne oskudice. Nisu u pitanju (samo) finansije; često imamo osećaj da nemamo ni dovoljno vremena, energije, ljubavi, sreće... knjiga, odeće u ormanu. Osećamo da nismo dovoljno mršave, obrazovane, uspešne, dovoljno dobre majke; da nismo dovoljno proputovale ili da nismo dovoljno postigle i zaradile. A da stvar bude još gora - čitave industrije žive od ovog našeg osećaja nedovoljnosti i "nemanja", vešto ga u nama raspiruju, i zaradjuju, naravno, na našem nezadovoljstvu ogroman novac...

Kako da pomognemo sebi? Možda za početak samo da zastanemo i pomislimo, ma koliko nam stran osećaj bio: Dovoljno je. Dovoljna sam. Hvala na ovome što imam, i hvala na ovome što jesam. To ne znači da neću biti ili imati nešto više, niti je u ljudskoj prirodi da ne želimo da budemo i doživimo više - ali u ovom trenutku, sasvim je dovoljno. Udahnimo duboko, i probajmo da osetimo...

Jer bitnije je da zarad sebe i naših najbližnjih negujemo unutrašnji mir i tihu ispunjenost, nego li da hranimo tu bezdan unutar nas, koju izgleda ništa spolja ni ne može da zadovolji i koja od nas traži prinose neutemeljene u realnosti. Tako večeras kada legnemo, neka nam staru, samo-kritikujuću misao zameni nova: "Uradila sam DOVOLJNO".
Ne moramo da se igramo igre zvane "Još, još, još!". Jer ona je upravo to, samo igra. A s obzirom na to da smo rođeni kao slobodna bića - u njoj možemo i da ne učestvujmo.

Nema komentara:

Objavi komentar