28 ožujka 2023

sućut

na dan sahrane biram naslov pa razmišljam o ovim rečima, 
saučešće na srpskom je možda malo nezgrapno jer mi je učestvovanje više nekako fizički pojam, telesni, nekako mi ne ide da učestvujem ili saučestvujem u nečijem bolu ili gubitku.
hrvatsko pak sućut, od ćutim/osećam, nekako je prefinjenije, saosećaš (gle, imamo i tu reč, ali je ovde ne koristimo) u nečijem gubitku i zbog toga je i primerenije.

odavde nadalje će se nastaviti neki malo drukčiji život jer smo u sportu navikli da uživamo i u veoma produženim vikendima dok nije umro Lolin tata. 
spajali smo i dva vikenda, pa prvi budemo u Istri, onda ostanemo tamo na biciklama pet dana pa zadnja dva dana u Zagrebu ili Varaždinu, sve uklopljeno oko nekih utrka, pa kući tek u ponedeljak jer ja u Samoboru "moram" u cik zore da otrčim nekih 16km pa makar bilo i nakon maratona.

nakon toga smo ostali samo s mamom, pa smo skratili na "samo vikende", eventualno smo možda negde produžili na tri dana ako je kod kuće sve u redu.
uspeli smo u zadnji čas da vidimo i tu Grčku, ostali desetak dana i tamo se okupali natrčali i navozili biciklama (toga najviše) "kao da nam je poslednje" i da vidiš izgleda da nam je i bilo poslednje, na još dugi rok.

sada pak kad smo ostali i bez mame, zbog svih ovih pasa i mačaka teško možemo otići na išta duže od poluvikenda, u smislu da smo kući u subotu ujutru pa u nedelju uveče, a između šta se stigne. 
sećam se kako mi je jednom bilo smešno kada je neka maratonka rekla kako ne može na pripreme na more, jer ima kod kuće 18 mačaka. 
kad vidi čuda, svakom može da se desi.

a dobro, šta ćeš, nekako ćemo se organizovati.
možda neki kamper pa vežemo dva psa u Lanterni (autokampu) da ga čuvaju a mi odemo na vožnju Žbandaj Lovreč Kringa Tinjan Trviž Karojba Višnjan.
a mačku ostavimo unutra da pravi krš.

nakon sahrane laganih 10km po jakom severcu, da provetrim mozak: prvo tri kilometra susnežice pa tri kilometra oblačnog sivog neba pa kilometar sunca i na kraju zadnja tri kilometra strčavanja u grad direktno u snežnu oluju na +6 stepeni (!), bipolarniji dan odavno nisam video.

Nema komentara:

Objavi komentar