31 ožujka 2023

zadnji mart

ako je danas zadnji mart, sutra će da bude prednji april.
i tako to, aprililili.
ne zaboravite da nekom kažete kako su rusi bacili atomsku bombu na neki ukrajinski grad i kako je američka nuklearna podmornica ušla u turske vode ili već gde, znaćete bolje od mene.

ugl (kako klinci danas zovu ono bivše "uglavnom") zadnjeg marta sam otrčao samo devet kilometara i malko, ali veoma brzo.
mislio sam da ću biti umoran nakon onog divljanja na bicikli juče, pa, ujutru i jesam bio neraspoložen za trčanje i rekoh nema veze, mogu malo i da odmorim.

no kako je dan malo odmakao, i kako se na poslu pojavila pauza od sat i nešto, rekoh daj da ja udarim po gasu pa koliko pretrčim.
imao sam u planu jedan krug no zaista pretežak i bilo je pametno što sam mu onako u hodu našao zamenu.
to jest ne u hodu nego u trku.

dan je bio više nego topao, pravi prolećni, na osunčanoj terasi je pisalo +22 a u prognozi +18 no na suncu je delovalo kao da je leto, a ne proleće.
naravno šorc i majica, tačnije neka podmajica, ne baš ono što zovu tehnička nego neka iz lidla koja me odlično služi već drugu godinu.
ova ili neka druga, nemam pojma, jer imam tri komada.

a evo mi jadne kilometraže za 2023.
jan 151
feb 165 
mar 149
prosek očigledno 155km mesečno što je sve samo ne dovoljno za maraton, pa ću morati u aprilu da gojim prase pred božić, odnosno prepevano na endjurens rečnik da šibam kljuse pred maraton.
za vikend kiša i govno vreme, posle toga par dana ledenog doba, barem tako prete, pa neka mi je karma u pomoći.
ili barem sarma.

Nema komentara:

Objavi komentar