27 ožujka 2023

nije osobni a nije ni ekipni

kad rekoh ekipa, zamišljam kakvu bi danas tužbu za uznemiravanje sadržaja gaćica dobio Božo Sušec kad je govorio "ženska momčad", bukvalno bi ga transFeministice na lomači spalile kao mušku vešticu.
sad su uveli i ono cis- jer nije dovoljno reći da si muško, moraš reći da si se 1) rodio kao muško te se 2) osećaš kao muško, pa tako ispunjavaš sve uslove za zdravu osobu.
u prevodu, kad napišeš da si cis- nešto to znači da nisi poremećen.
prvo su se bunili, kažu šta će nam to cis, a jednom će valjda shvatiti da je to dobra fora, nešto poput prof. ili mr. ili dr., kao neka diploma za zdrav mozak.

nego, kad pomenuh osobni, pre nego što sam pomenuo ekipni jelte, imao sam raznih amoka (amok je napad ludila ili ludilo napada koliko se sećam iz vremena kad sam čitao stripove, onih par meseci dok nisam shvatio da je to za debile koji su čak i školske udžbenike listali da vide "ima li slika" da im olakšaju učenje) na ovakvim profilima kako danas, sa vrhuncem od divljačkih 4 minuta po kilometru onako kad me drmne dupla kafa, tojest pola sata posle proliva dok to dođe u krvotok, that is.

a danas sam spičio to po pet minuta što je brže od šest minuta na koliko sam uspešno navikao noge tokom poslednjih evo sve više godina.
pa onako, možda mi je i prijalo.
malo si zadovoljan u fazonu hej gle ovo ja ipak mogu a malo si tongue-in-cheek hmm hmm hmmmić da li ću ja ovo baš ovako izgurati do kraja, i eto izgurah.
ipak su tu stotine godina iskustva i milioni pretrčanih kilometara jelte.
dana samo 11 komada, kilometara.
neloše.

i tak.
sutra sahrana pa ćemo dalje videti, a od vikenda izgleda ipak neće biti ništa, ni od sledećeg kao ni od prethodnog, ako se prognoza bitnije ne promeni.
naime radovao sam se početku "mog meseca" da ne kažem aprila, mada mu bolje stoji ime travanj obzirom da je to mesec zodijačke ovce a di ćeš veću sreću za ovcu od jednog travnjaka.
sada pak najavljuju dosta kiše pa mu to dođe više trka za svinje i punoglavce nego za ovce, neću da isprljam runo.
mada to neće presuditi nego prosto trenutak da li ćemo reći ajmo, ili ćemo reći ma šta ćemo tamo.

Nema komentara:

Objavi komentar