07 ožujka 2023

pet krugova

Juče sam dobio ideju koju je pre mene naravno dobilo već milion ljudi i bio sam jako ponosan što sam umesto kopiranja sledio sopstvenu intiuiciju, možda je u nekom drugom univerzumu neki drugi Tesla izmislio roštilj ne znajući za planetu Zemlju i imenjaka koji je izmislio čekić i ekser, ko će ga znati. Propala mi ideja da pobedim neku olimpijadu mladih pronalazača i istetoviram onih pet krugova.


Nakon što me "očešao" svaki treći automobil tj vozač, ne razmišljajući uopšte o tome koliko me blizu pretiče, odlomio sam prvu raspoloživu granu i (bogu hvala u zemlji đubreta) odmah pronašao i neki bačeni najlon pa ga vezao da bi se ta grana jasno videla. I da vidiš čuda, u narednih 6km nisam imao nijedno tesno preticanje, ili su obilazili metar i po od mene ili su usporavali ako neko ide iz suprotnog pravca pa onda nervozno dodavali gas i prolazili dalje. NARAVNO, nikog nije bilo briga za mene, nego su se plašili da im nekakva skalamerija ne izgrebe auto ili razbije far. Samo treba smisliti nešto manje ružno od ovakve grane, i na kraj u traku zaglaviti jednu maticu od šrafa, za slučaj da se neko odluči da baš iz inata prođe što uže.

Drug mi je poslao sliku toga kako se snalaze u inostranstvu:


Razlika je očigledna, tamo svako ŽELI  da te obiđe široko, a ti mu samo pomažeš da te na vreme uoči. Za razliku od toga, kod nas bi svako da se provuče, da te očeše, i ovakva penušava glupost ga u tome svakako ne bi sprečila. Poenta je da ih uplašiš, ipak je ovo Balkan. 

Nema komentara:

Objavi komentar