05 svibnja 2015

15 + 15 = 15?

sad sam u onom alchajmerovskom trenutku dana, kada otvorim sopstveni blog da bih video šta sam zadnje napisao, pa da odatle nastavim sa onim "dakle stali smo kod one nedelje kad sam nakon kafe i torte trebao na biciklu..."

dakle stali smo kod torte s tim da od bicikle nije bilo ništa. dobro, nije da je ništa, ali osećao sam se poprilično NIŠTA-vno. mogao bih da kažem i "ništavnjivo", a ovo ..vnjivo odmah znate odakle je došlo u taj brak.

elem kako smo krenuli opet je počelo da me probada ispod desne plećke i da mi trne desna ruka, dakle ono dosadno uklještenje se pomerilo u vis. ne znam ni sâm da li je gore kad probada u dupetu ili u ruci, ali na bicikli je svakako neprijatno. pretpostavljam da nekim položajem glave na bicikli napregnem mišiće vrata i gornjeg dela leđa, pa oni naprave pritisak na taj živac koji vodi u ruku. sinoć sam bio na terapiji i noćas me je dosta manje mučilo, videću da li će i nakon večerašnje masaže da se dogodi novi pomak nabolje.

između svih tih bolova, prvo je prošao taj bici trening, dva i po sata po brdašcima u koja smo skrenuli nakon pola sata mučenja po ravnom jer sam na svakih pola minuta morao da se uspravim i malo protresem šaku koja trne. fuj. nakon toga, u ponedeljak, i jutros, otišao sam na dva trčanja od 15km, juče na blago valovitom terenu a danas pola po ravnom pola po brdašcima. evo ga prvo.



zanimljivo je da je na oba trčanja prosečan puls bio 136, mada sam se sasvim slično i osećao tako da je to valjda logično. no zbunjuje me to što je danas bilo više uspona pa sam se zbog toga i osećao malo napregnutiji. 




juče sam bio ubeđen da ću biti umoran jer je onaj dan sa 44km trčanja bio tek tu na dve noći iza, da ne kažem iza dva ugla, a danas sam bio ubeđen da ću biti puno svežiji, no mućak - noge nijednu od tih mojih pretpostavki nisu primetile.

inače sam na oba treninga krenuo dosta opušteno i bez žurbe, da bih nakon 20-ak minuta počeo da prelazim u lagani Tempo, koji bi kasnije do kraja treninga povremeno postajao onaj klasičan osećaj srednjeg Tempa. što bi rekao Đoni


"putuj kroz zivot 
život običnog tempa
i 18-karatnog razočaranja"
s velikom glavom.

eh da. i ta razlika u brzini koja je naizgled mala, par sekundi ispod 5 minuta za svaki kilometar, ili par sekundi iznad, ta razlika u km/h se puno jasnije vidi. ILI ja nisam navikao da razmišljam u tim merama min/km. naime ovo prvo ravnije trčanje je prošlo prosečnom brzinom od 12.5 km/h, a ovo malo brdskije prosekom od 11.7 km/h. napisano na ovaj način, deluje mi puno dramatičnije od "par sekundi vamo ili namo". iz tog razloga mi na trčanju po asfaltu na štoperici stoji opcija brzine u min/km, a na planinskom trčanju km/h jer bih umesto 5.5 km/h ili 8.1 km/h (što se često dogodi na nekim strmim kamenjarima) viđao neke sumanute brojke na koje nisam navikao i koje mi ništa ne bi značile, tipa 10'13''/km (????) pa sam onda to tako elegantno rešio, ako već postoji mogućnost izbora.

Nema komentara:

Objavi komentar