14 ožujka 2018

1802



Tražio sam na vikipediji šta se sve zanimljivo dogodilo 1802. godine ili 18.02. pa sam na kraju shvatio da će mi iovako teško pasti pisanje netto bloga, ko bi još od svega pravio Ilijadu...


Elem otišao sam tačno 9km od grada i okrenuo nazad ali mi se nije vraćalo istim putem kroz pešačku zonu nego sam trčao uz Kolubaru po travi i šoderu. Kad sam video da je tuda nekih 250m kraće, produžio sam iza tržnog centra jer tako obično namaknem kad mi fali, sad 200 ili 300m nemam pojma.


Poslednji put sam skrenuo u svoju ulicu i tu je bilo negde oko 17.9 no bilo je par pešaka između kuća i parkiranih vozila pa sam strčao na sam kolovoz, a onda su naišla 3 auta pa sam se nakratko vratio na trotoar, opet strčao, opet naskočio nazad, i 10m ispred kapije prešao u hod da polako stisnem STOP i tako to. Istog trena ugledavam zaustavljenu ukupnu kilometražu od 18.02 dakle doslovno u 10m istu kao prethodna dva dana!!!???


Kad sam pošao uz reku pomislio sam "sad mi neće izaći okruglo 18 ali koga briga" ali kad sam došao do tržnog centra pomislio sam "tih ~200m razlike je ceo minut a bilo bi fino da opet uporedim trajanje 3 treninga od po 18km, bez da zadnji previše skratim".


I zato sam obišao iza, bez ikakve namere da sad pratim udaljenost i bolesno narihtavam neke decimale. Na kraju sam se nasmejao kad sam video da je slučajno ispalo ETO BAŠ 18.02 treći dan zaredom. "Ma daaajjjj hahaha" je bilo sve što mi je prošlo kroz glavu.


Za razliku od umrtvljenog tempo-rastrčavanja u ponedeljak i ne-naročito-jakog tempo trčanja u utorak, danas sam nakon 3km zagrevanja (tj koliko mi je potrebno da iz grada izađem na otvoren put) nastavio sa promenama 500/500m, sa namerom da tako uradim 10km, i sa zadnjih 3km nazad kroz grad napravim trening od 16km. Kad god se dvoumiš, radije uradi 20% manje nego 20% više.


Avaj tačno kada sam prešao 5.00km promena bio sam u mislima negde odlutao i tek nakon 250m ubrzanja sam shvatio da trčim šestu 500-tku u istom pravcu, umesto da sam okrenuo nazad! Nema veze, dolazim na kupser pa će ova biti najteža, ali će mi zato nakon okreta doći najlakša, blago nizbrdo, pa ću ih već nekako izgurati i 12 umesto 10, ionako ne idem "na nož".


Na kraju sam tih 12km prešao prosekom od okruglih 4'30"/km što mi uopšte ne zvuči loše. Sutra ću na blog dodati sličicu iz Polara jer se ova aplikacija blogger svaki put uruši kada sa androida pokušam da na tekst dodam i fotku.


Sutra je veliki dan: poslednji put proveravam prognozu za vikend, gutam knedlu, ili ne, pa uplaćujem startninu za half u Kruševcu, ili ne, prilagođavam prema trci sutrašnji trening, ili ne, i do mraka se već kajem zbog svega, ili ne. I lakiram zadnje krilo na Merivi koje sam juče zagitovao, jedino tu nema da ili ne.







Nema komentara:

Objavi komentar