01 ožujka 2018

zima

Eto prošao je i februar. Iako se datum promenio na 01 nemam osećaj da se išta "završilo" jer se repovi ovog hladnog talasa još vuku za njim. Sve je pod ledom a još par dana je najavljena ledena kiša. Navodno će idući tjedan biti toplo, no život je ovo što nam se događa danas a ne ono što će možda biti, a možda se i predomisli.

Nakon Brtonigle i Ivančice sam imao nekoliko naizmeničnih valova umora i odmora, i možda bih poslednjih 10-ak dana mogao da iskoristim da iz njih nešto shvatim i naučim. Naizgled je sve bez ikakvog reda, no nemoguće je da tu neka logika ne postoji. Laganih 10km pa uveče laganih još 10km koji su mi delovali da jedva hodam. Sutradan opet laganih 8km u istom raspoloženju. Kad sam pomislio da sam hronično umoran dan kasnije sam omlatio 15km neverovatnog tempa. Nakon toga 18 brdskih "junk" kilometara, eto samo da se trči. Pa dan kasnije još 25 brdskih "junk" kilometara gde sam u očajničkoj potrazi za prečicom imao snage i da ustrčim uz neku močvarnu livadu nemogućeg nagiba. Dan kasnije sam trebao da budem umoran no kad sam shvatio da će me vetar sahraniti požurio sam kući i napravio osam 500-tki skroz zadovoljavajućom brzinom.

Nakon toga sam OPET bio umoran i tumarao brdskih 18 "junk" kilometara eto samo da se trči i proveri ima li izvrnutih kamiona na brdu iznad grada. Pa onda 21km srednjeg tempa čisto da popunim dan dok ne vidim prognozu za vikend. I na kraju 30km po zavejanoj blago valovitoj i pustoj magistrali, tokom kojih me je od broja koraka (bar tako osećam) više umorilo -6°C i vetar, a posebice konstantno proklizavanje i nedostatak "grip"-a po snegu. A danas je taj famozni četvrtak u kojem "možeš šta god ti padne na pamet i već ćeš se nekako odmoriti do nedelje".

Od subote sam odustao. Sve tri varijante koje izračunam u Google Maps mi pokazuju bar 3h putovanja do Srebrnog jezera gde je trka na 5km/21km. Jeste start "tek" u 11:00, ali po ovakvom vremenu i srbijanskim putevima ipak moraš da ostaviš 3.5-4h prostora za takav put. Doduše ako se zagovna prognoza za Samobor Ljubljanu i Poreč, možda i odustanem od odustajanja od ove subote. U tom slučaju ne bih trebao da trčim danas, već da se odmorim od jučerašnjih 30km. Što reče stara jugoslovenska poslovica - Op cvrc gevezn zajn!

Nema komentara:

Objavi komentar