06 ožujka 2018

čuda su moguća

Nemam pojma kako se moglo dogoditi da se večeras evo raspadam od bolova i grčeva. Juče sam otrčao 36km, okej, i nisam baš skoro trčao toliko dugo, i dobar deo staze je išao nizbrdo. No već sam trčao dosta jačih Tempo treninga po brdima ove godine. A ovi bolovi danas, ovo je kao kad neki totalni ravničari dođu na Plitvice i posle toga ne mogu 7 dana normalno da hodaju nego se kreću kao šestar (pribor za geometriju).

Jedino objašnjenje može biti da sam nakon skoro ravne trke na 10km ubrzo seo u auto i tako nepokretan vozio nekoliko sati, pa da je taj položaj zaustavio oporavak i nešto pogoršao u nogama. I da je onda na takvo čudno stanje nogu došla ta Dužina sa dosta nizbrdica. Koliko god da sam trčao lagano, zimskih 3h10 kroz maglu i vetar je napravilo neki haos u nogama. Svašta. Dobro, ovo će proći pa ću biti duplo spremniji za nizbrdice, ali avaj, nisam ništa slično baš "planirao". Danas sam bio 2h na bicikli i 2h na pešačenju.

Sad u subotu imamo tu jedan kros u Novom Sadu od 10km, to će mi se svideti kao kombinacija trajanja i intenziteta. Polumaratoni su sasvim dobar trening i kada tu dužinu otrčiš kod kuće, štaviše još je bolji trening kod kuće jer ga ne trčiš kao pravi Tempo nego kao malo lakši Tempo, što sam ja običavao nazivati Tempić. Za razliku od 21km, 10km skoro nikada nećeš na treningu odvaliti kao na trci, zato je korisnije vikendima trčati trke građana na 4-5-6-10km a ne zaređati half pa half kao mutav na telefon.

Nakon Novog Sada imamo varijantu Pazinčice (čak postoji lokalna trka dan ranije pa je moguća kombinacija 2-u-1) ili ako nam je to komplikovano onda u Kruševcu opet izbor 10km-21km. Nakon toga Novosadski Polumaraton gde standardno trčim trku na 10.5km koja startuje u 11h45 i taman start polumaratona u 11h mogu da iskoristim za zagrevanje.

Nakon toga ide aprilski vikend gde možda odemo i u Tar, ako nismo bili na Pazinčici, odnosno uvek stoji opcija Jagodine i 21 & 5km izbor, samo treba popisati koji su krajnji rokovi za prijave. Sledećeg vikenda je Osijek koji sam evo danas prijavio, pa nakon njega Hendrix, i nakon toga je Beogradski odnosno Rijeka, već prema inspiraciji da li mi se ide na trku (onda Rijeka) ili na treningić i sunčanje (onda Bg bez broja i bez startnine 40€). Posle toga ide prvomajski vikend sa milion trka od kojih ćemo 99% opet u Požegu.

Još samo da opet prohodam, pa ću već nekako nastaviti i sa trčanjem :-)

Nema komentara:

Objavi komentar