24 ožujka 2018

262

Bio jedan muzičar, doslovno sam ga obožavao kakav je album napravio, zvao mu se "First ten" jer je sadržavao prvih deset pesama koje je napisao. I onda su ga u svakom intervjuu pitali kada će stići drugih deset, i evo već je 5-6 godina i ništa. Trt.

Tako sam ja pre dve godine istrčao onih 10 treninga u 5 dana s tim da je to bilo 10x21km, a evo sada sam pretrčao 10x15km u pet dana da ne bih završio kao taj glazbenik, u kreativnoj krizi. Onomad mi je to puno značilo i nakon par tjedana sam doživeo klasičan "breakthrough" i odjednom trčao za pola brzine više. No 10 puta po dva sata je bilo puno više nego 10 puta po sat i po, tako da ne znam kako će ovo izgledati. S druge strane sada sam bio puno manje utreniran za takve treninge, pa je najverovatnije i ovo bio preteran napor za noge. Bumo vidli.

Danas sam naravno odmarao. Probudio se negde iza 6 pa sam odmah pomerio radio-sat u spavaćoj sobi za predviđen sat unapred - bilo mi je lakše da ustanem u 7h30 nego u 6h30. Onda je vreme nagazilo na papučicu gasa i ceo dan mi je proleteo neverovatnom brzinom. Kao da mi je trebalo po pola sata za svaki udah, izdah, korak, zalogaj. Grozno. Najgore je bilo uveče, pogledam na sat a ono 18, 19, 20, 21, kao da si onu kazaljku za sate prikačio na onu za sekunde. Prođe život dok si rekao PIVO!

U jednom trenutku sam upalio kompjuter i obzirom da mi je postavka kartica (tabs) podešena da nastavim tamo gde sam stao kod zadnjeg gašenja, pojavila mi se stranica na kojoj pratim status cene ovih patika. Kad gle čuda, nisu ih vratili sa 50% na 40% sniženja nego su na 50% sniženu cenu jutros dodali i bedž DODATNIH 20%.


Naravno odmah sam se zaleteo u prodavnicu Tref Sporta da ih naručim, kad gle čuda, imaju taj model u radnji i pride imaju i moju veličinu!!!??? Ništa, prvo smo se malo smejali tome što mi nije ni palo na pamet da proverim da li ih imaju, a onda sam se kao zadnji kreten vratio kući po druge čarape i novčanik. Probao, kupio, stavio na gepek i otišao da se još malo provozam biciklom pony (što je Milijana gony) nekih 20-ak km, jer sam upravo stucao pare za maserku pa sam biciklu upotrebio za aktivno odmaranje nogu.

Obzirom da je dan "proleteo" nisam stigao ni da ih još jednom pošteno probam, eno stoje na podu u kutiji. Verovatno ću ih poneti sutra u Novi Sad da u njima otrčim 10km tempa, kao nogama obećanu promenu nakon ovih pet dana u kojima sam otrčao pet Dužina podeljenih na dva poluvremena. Eto jedino što sam stigao je bilo da ih izmerim, jer su me prošli put dobro zaj**ali kada sam kupio Noosa 11 kao "primetno lakše" od Noosa 10, a bile su u par grama gore-dole.


Ove su napokon 10% lakše, a obzirom da su me izašle 30% jeftinije od prethodnih može se reći da sam ih manje platio i po gramu težine. Ho ho ho. Ali su ipak preko 100€ po kilogramu, što je deset puta više nego prosečan automobil, čijih 1300kg izađe 13000€, dakle 10€ po kilogramu. Pristojna težina za čamac veličine 45, ovih 262g podseća na 26.2 milje maratona. Možda nebo hoće da mi šapne da treba da im rezervišem kartu za Plitvice?

Nema komentara:

Objavi komentar