29 ožujka 2018

naslov

Mogao bi naslov da bude i Prebačaj i Podbačaj i Prepodbačaj i Puče film i Plan se sâm napravio a mogao sam da napišem i samo Naslov pa neka ga svako zamisli. Uglavnom sve opcije su bile na P a samo je Naslov na N.

Jutros su mi noge ne-baš-očekivano bile sasvim OK pa nisam žurio kući. Napravio sam još jedan od onih krugova koji su mi na granici dometa (autonomije) u ovom režimu trčanja sat i po do dva sata. Do juče je svuda bilo blato i potočići su tekli svakim makadamom a već danas je skoro svuda pretežno suvo jer se sneg istopio i više nema šta da curi.

No za svaki slučaj, tu su gomile snega ispred tržnog centra koje je za sobom ostavio nekakav mini buldogžder, pa kad razgrnem patikama onaj crni sloj na površini pojavi se lep beli sneg u kojem sam evo poslednji put ove godine oprao patike. Sa ovim trčanjem je onaj istrošeniji par Gel Noosa 10 (leva plava i desna oranž) prešao 1000km, dok je drugi par (leva oranž i desna plava) još uvek na 700-tinak km i neću ih nositi sve dok ove skroz ne potrošim.

To je bilo jutros i kazaljka korakomera se zaustavila na 19km pa sam za popodne imao ranije smišljen "zadatak" da pređem samo 11km da bih u ova tri dana zaokružio 30+40+30. No i popodne su mi noge bile raspoložene pa sam natukao 16km sa jednim opakim jaskanskim uspončićem u sredini. Tako sam umesto zadatih 30 danas pregazio 35km što je postao i dnevni prosek ovog mikro ciklusa (105km u tri dana).

Od dopinga sam koristio samo nove uloške iz Noosa FF koji su mi se u Novom Sadu učinili malo tvrđi od standardnih Asics, pa sam ih ubacio u stare patike da ih malo oblikujem stopalom. Tako sam udahnuo život u stare patike a da ništa nisam žrtvovao, naprotiv, ujedno razgazujem (?) nove delove ergele. Preporučujem svima da pokušaju, jer je uložak praktično polovina patike, i zamena starih stabanih novijima se zaista oseti.


Gornja dva su iste boje, ali pogledajte koliko odraz unutrašnjosti patike to promeni. U plavoj se limun žuta promeni na zelenu, a u narandžastoj na neku toplu žutu, uglavnom ulošci naizgled uopšte nisu isti. Op-ti-čka var-ka. Dugujete mi pivo za ovaj fun fact.

Sa trčanjem je gotovo, sutra mogu da se odmorim na bicikli a u subotu na kraćem planinarenju. Trka je u nedelju dosta rano, start je u 10h, a ima bogme podosta kilometara. Opet stara dilema - voziti prečicama ali manjim putevima sa mogućim zadržavanjem zbog saobraćaja, ili ići okolo autoputem što je na papiru duže ali može da bude i brže jer nisi ograničen, ako zafali vremena može da se nagazi gas što na manjim čestama svakako nije slučaj. Dosta mi je jedan traktor koji ide 20 km/h i saobraćaj iz drugog smera pa da mi u minutu pritisak skoči na 200/400. U hladu. Tako da... Daleko je nedelja, ionako.

Nema komentara:

Objavi komentar