20 ožujka 2018

aries

Danas u 17h15 dolazi proleće.
U prevodu ulazimo u Ovna, ili kako sam ja to fino sročio
"DON'T MESS WITH ARIES"
Kada bih imao strpljenja bilo bi jako zanimljivo "u naučne svrhe" sačekati pomenutih 17h15 zbog trčanja. Tipa da krenem u 16h00 i da vidim kako će mi izgledati poslednjih 10-ak minuta, da li ću osetiti iznenadnu i eksplozivnu navalu snage :-)
Naravno da stvari tako ne funkcioniraju no eto, zabavno je zamisliti kako odjednom dobijam krila i uz neki krik/poklič bansaiiiii trčim zadnja dva kilometra po 16 km/h.
Ako sam uopšte sposoban da otrčim 2km tako brzo, that is.

Naime (da li sam ikada napisao blog a da jedan pasus nisam započeo sa "naime...", drugi sa "međutim...", treći sa "no...", i četvrti sa "doduše..."?) ovih dana sam u jednom takoreći PROJEKTU.
Nezadovoljan činjenicom da sam u nedelju bio nezadovoljan trkom na koju nisam imao razloga da budem ljut, a to zaslužuje posebnu analizu, napravio sam novi kazneni plan treninga.
Kao što sam pre 2 godine trčao 5 dana po 21km ujutru i 21km popodne, sada sam smislio da ću trčati 5 dana po 15+15km ujutru i popodne.
Šteta što se sve ovo ne događa sledećeg tjedna kada će nakon pomeranja satova dan trajati do 19h umesto do 18h, jer bih imao više vremena za odmor između dva treninga.

Juče sam ispunio plan sa 14.99 + 15.01 i (kao onomad kada sam tri puta zaredom trčao 18.02 km) ni ovaj put se ovo nije složilo namerno nego sam samo pogledao šta piše na satu kad se zaustavim pred kućom i to je bilo to.

Jedino zbog čega bi ovaj blog bio vredan čitanja bi moglo biti što se svakog dana osećam "pogrešno" pred odlazak na trčanje.
Naime uvek sam ujutru raspoložen i sav u fazonu "biće ovo super", a nekako sumnjičav popodne kada mi po pravilu sve deluje nemoguće.
KO ĆE SAD NA TRČANJE?!
Isto tako je bilo pre dve zime kada sam se takmičio na Stravi u onom izazovu "ko će više pretrčati" i po pravilu sam popodne i uveče kretao sav smrknut, kao na gubilište, da bi se na kraju ispostavilo da mi se od svih trčanja tog meseca više "dobrih" dogodilo popodne nego ujutru???

Jutros se štoperica pak zaustavila na 15.04 km, sudbina je tako htela.
Sada se spremam na trening kodnog naziva UTORAK DVA i baš me živo zanima šta će ispasti.
Biće to oko 15h, što znači da neću dočekati da uđemo u proleće odnosno OVNA, i ovo će biti poslednje trčanje zime 2017/2018.
Pa da vidimo da li ću za doviđenja ja šutnuti gđu Zimu nogom u dupe, ili će ona mene.
HOHOHO

2 komentara:

  1. Neda se beštija zima i kod nas bura brije na suho. Razmisli malo, da ne pretjeruješ možda sa tih 15 + 15? Ima dana za jako, treba se malo odmoriti poslije utrke.

    OdgovoriIzbriši
  2. pa NARAVNO da preterujem!
    to i jest karakteristika Aries-a...
    štaviše razmišljam da u četvrtak otrčim 20+20,
    da bi mi u petak opet 15+15 delovalo lagano

    OdgovoriIzbriši