13 studenoga 2018

odmor

12.11.2018.

dan odmora, vožnja, pešačenje, nešto malo i planinarenja bogme, a nešto i šetuckanja, čist vazduh, lepi predeli i pogledi, kao da mi neka boginja krivice čačka granice do kojih sam spreman da celog dana "ništa ne radim". kad sam poremećen pa su mi dva sata na bicikli i sati i sati na nogama u danu nakon maratona "ništa".

13.11.2018.

otvaram blog i pronalazim ovu skicu gore, a nema pojma ni kada sam to napisao ni dokle sam hteo da dođem. uglavnom danas sam potrčao dva puta i to lepo. ujutru 13km, nakon seče šiblja po dvorištu i iskopavanja jednog panja (!), a uveče 14km sa jednim većim usponom. po mraku. bez čeone lampe. samo sa telefonom. ništa strašno. nikad ranije nisam naišao na međeda pa nisam ni noćas. ovde se treba plašiti ljudi. jer je saobraćajni znak, na istom stubu ispod pokazatelja za manastir, izrešetan sačmom. to mora da je nečastivi lično ispalio. dok ja nisam bio tu, očigledno. možda kao upozorenje.


stepenice su takođe bile u totalnom mraku. to bi bila zanimljiva trka. pustiti čopor nizbrdo bez osvetljenja, i za pobednika proglasiti onog koji je poslednji nešto slomio.



u par navrata nisam bio siguran da li je danas prvi, drugi, ili treći dan nakon maratona. MARATONA? postaje mi smešna ta činjenica da sam "slučajno" i neplanirano istrčao maraton. neko se sprema godinu dana a meni je bilo dovoljno da me srodna duša upita "oš trčat s mojim brojem?". još uvek mi to nije došlo do svesti. mislim, nisam uradio ništa spektakularno, nisam otrčao dvostruki maraton ili kajgod, ali opet, dugo je već vremena kako sam siguran da do kraja godine neću istrčati više nijedan i eto PAF desilo se.

o rezultatu bolje ne reći ništa, nije vredan pomena. nego drugo sam hteo da vam pričam. ima za mesec dana još jedan maraton. i sad, logično, radoznalost je ubila mačku. šredingerova kutija je ostala odškrinuta i glupa mačka je jelte ušla. i sad ne znamo šta će biti. možda će za mesec dana trčati još jedan maraton, a možda će dotle i crći. a možda će poželeti da istrči bolje vreme nego prekjuče, pa će biti hladno i vetar i mačka će na pola trke dobiti proliv i sve će je boleti svaka tetivica i alveolica i mačka će odustati. fuj. pis!

Nema komentara:

Objavi komentar