20 prosinca 2019

lepršanje

statistike za 20. decembar:
da bi se ušlo u top15 na Strava Čelindžu, potrebno je okruglo 600km koliko ima izvjesni Roman Majstrenko, dakle 20km/dnevno.
za top10 bi trebalo 32km/dan, za top20 bi trebalo 29km/dan, a za top50 je dovoljno 484km što je nekih 24km na dan, gotovo ništa, samo umesto Murakamijevih 10 treba pretrčati 12+12, to je gotovo isto.

čak sam u danima kada sam trčao 10+10 hteo da uz ime dodam i nadimak Harukki što bi u prevodu bilo "haruki sa dva K" a dvosmislenost je očigledna, ako običan Haruki trči 10km onda da bi trčao 20 dnevno moraš imati dva komada K jelte...
zanimljivost: između 18. i 22. mesta je razlika čitavih 70km, dakle tu se najoštrije lomi grafikon, da ne kažem krivulja.

statistike drugi deo:
onaj lošiji par od mešanih Noosa FF (crvena+zelena) je došao na 1255km, a bolji par, iz nekog misterioznog razloga manje istrošen (zelena+crvena) ih je pristigao i danas su na 1206km.
trebao bih da pazim tako, da ih opet ujednačim do kraja godine pa da ih opet uporedim, a tu dolazimo do statistike broj triiiii:

naime imam ove godine u excelu ukucanih 3827km, što bi moglo da bude hajd da kažem bleda motivacija za preostalih 11 dana godine, da se nekako dokopam okruglice od 4000km odnosno 4Mm jer nikad mi nije bilo jasno zašto kažemo hiljadu kilo metara ako možemo reći mega metar pa jelda?
podseća me to na ono vreme inflacije kada smo imali papir od "hiljadu milijardi" i niko u državi nije imao pojma da hiljada milijardi ima neko svoje ime, jer mogli smo je zvati i milion miliona ili kako god već, milijardu hiljada!?

ugl, ta motivacija bi me koštala faličnih (ups!) 4000-3827=173km što je veoma izvodljivo za čitavih 11 dana, posebno zato što uvek mogu zabušavati koliko god hoću i zadnjeg dana nalupati sve što je potrebno, kao što sam se i pre tačno godinu dana zajebao kada sam tako "nalupavao" kilometre i došao nadomak okruglice od 6000 pa se dva dana tj dve večeri pred Novu Godinu sapleo i nešto istegao i popušio sve svoje planove na velika zvona, big ben i big beng tri u jedan plus bogorodična crkva u parizu.

dakle treba tih 173km tako trčati da se onaj par od 1255 i onaj par od 1206 sretnu negde oko 1300km svaki, jer neki ću kilometar i u nekim trećim ili četvrtim patikama verovatno otrčati... hmmm...

današnjih 14km sam nakon posla i dve kafe osmislio sa startom/ciljem 6km od kuće gde sam odjurio biciklom, pa odatle preko jednog i po brdašceta odzujao dovoljno brzo da se vratim pre mraka, a zujanje mi je neloše išlo pa sam na kraju nabio prosek ispod 5'/km, nisam odavno tako brzo trčao na treningu, a ako slučajno i jesam onda sam to očigledno zaboravio kao i sve ostalo.

mada je zabavno povremeno tako malo brže otrčati, danas je tokom celog dana postepeno otopljavalo i oblaka je bilo sve manje i popodne je temperatura doputovala do 7-10-13-15-17 stepeni pa sam trčao u šorcu i majici, yikes, nije ni čudo što sam "leteo".
a koliko juče sam mislio da sam se nepopravljivo raspao jer mi je svaki dan bio sve teži i tromiji, verovatno sam još vukao posledice od onih 50km na-planinu-i-nazad u nedelju, no eto i to se konačno apsorbovalo.

Nema komentara:

Objavi komentar