03 prosinca 2019

naraštaj

gledam jutros na Stravi, pošto sam se prijavio i u decembarski Čelindž.
pa kad sam završio trčanje, bio sam nekoliko mesta unutar top 600, a sada sam tokom pauze na poslu pogledao opet pa me evo izgurali izvan top 700 mada sam odmah tu negde.
pa kao i obično, da bi i sve te silne žene ičemu poslužile, ja stisnem na filter ŽENE i onda mi se pored prvih 50 žena pokaže njihov ukupan plasman, eto recimo prva žena je 12. u generalnom, a deseta je 147. u generalnom i tako dalje.
dvadeseta ima 65km a pedeseta ima samo 54km, što im je dovoljno za 262. i 538. mesto u generalnom, a što je samo par km više od mojih trenut(ač)nih 51km.
(iz ovoga se vidi sva moja genijalnost da preko žena skrolam mučkarce*, jer da bih stigao do 538. mesta morao bih da otvorim 11 stranica po 50 plasiranih na šta bih uz ovo opterećenje Strava servera morao da čekam dobrih par minuta)

* nudi mi da ispravim muČkarce što sam pogrešno otkucao ali sad kad sam video ovako mi se više sviđa

dakle tako je krenuo mesec.
logično je da kad imaš 17km dnevno, da ćeš biti bolje plasiran nego sa 10-ak, mada nisam znao tačno za koliko.
videću koliko ću pretrčati popodne i gde će me to pomaći, jer ni drugi neće spavati pa nakon par sati izbivanja iz kuće zatekneš na internetu skroz drugačiju situaciju.

nakon što smo naučnim postupkom (?) dokazali da se isto trči trka na 10km i nakon cele nedelje aktivnog odmaranja i nakon nedelje mlaćenja kilometara kao da su besplatni, ovaj put se radi o tome da postoji mogućnost da trčim sve i svašta za 6 dana, a najduža varijanta je reciklažni Maraton, pod uslovom da teram do svih 10 krugova jer tamo nakon svakog kruga prave plasman i niko se ne vodi kao "odustao" nego se u rezultatima pišu istrčane kilometraže.

no kako je najavljeno prihvatljivo vreme, možda i dvocifreni plus i najverovatnije "uglavnom suvo", ne vidim razloga da staneš ranije ako si došao sa idejom da rasporediš snagu na svih 10 krugova po 4220m.

e sad, koliko će se veće kilometraže (ili što bi ameri rekli majlaže) isplatiti pred maraton a koliko mogu biti kontraproduktivne, zavisi verovatno jedino od toga kako ih organizam shvata.
ako ih doživljava kao adaptaciju na sve duže i duže trčanje, onda će koristiti, nakon jednog i po dana predaha recimo, a ako ih vidi kao preterivanje i izbacivanje iz nekog stabilnog stanja (tojest odnosa zamor/odmor) koje možeš da držiš iz dana u dan, onda bi se to naravno osetilo kao blago pre-treniranje i negativno bi uticalo na maraton.

koji bi ionako bio trening-trčkaranje da se razumemo, nikad mi nije ni palo na pamet da bi se na Reciklažnom mogao istrčati dobar rezultat, pa mi ne pada ni sada.
prošle godine sam po onom kijametu i ledenoj kiši nekako izvukao 3h14' i usto na neku foru uspeo da mi poslednji krug bude najbrži od svih 10 što je već samo po sebi neka vrsta "ličnog rekorda", ali nije svaki dan petak pa nekako ne verujem da će mi se i ova godina završiti takvim iznenađenjem, više sam u fazonu nekog postepenog padanja u zimski san.

štaviše radije bih trčao ligu u Kastavskoj Šumi nego reciklažni ali mi se nešto ne putuje baš toliko plus liga je u subotu ujutru pa to više nego komplikuje stvari, a ja taman u fazonu "što sam iskomplikovo ove godine iskomplikovo sam, bajbaj ludilo, vidimo se na proleće".

eto
čisto da kao karte promešam pa presečem ove misli koje mi vrludaju skroz do vikenda, a u_stvari sam skoro 100% zaluđen ovim totalno nevažnim brojkama na Stravi, kao da sam otkrio neku novu igricu pa pokušavam da pređem na sledeći nivo.

Nema komentara:

Objavi komentar