17 prosinca 2019

svit sikstinska kapela

evo seo sam 18. decembra da napišem blog za 17. i nešto mi palo na pamet pa se pitam sad, zašto toliko rokenrol pesama iz šezdesetih ima kao temu "sweet sixteen" gde se uglavnom radi o slatkim mladim curicama, a eto i Tajči je imala hit sedamnaest mi je godina ...i to me ostavilo zbunjenog, ta pedofilija, jer ako je punoletstvo svakim mogućim zakonom proglašeno od 18. rođendana, hajde neka se nekim curicama svašta proba i ranije ali ne možeš sad na radiju baš pevati hej šesnaest ti je godina ajde skidaj gaće.

no etooo danas je 18. pa je i decembar postao punoletan, a sutra nam naaa pooooo koooonnn dolazi i sveti Nikola u ove zemlje koje sa crkvenjačkim kalendarom kasne 13 dana, dakle putničkom vlaku ili radije nekim western kočijama iz italije do srbije toliko treba da bi dopelao svetog nikolu na pasošku kontrolu.

evo stigao mi je i ITRA newsletter koji odmah poništim a da ga nisam ni pogledao i tako već 5 godina, ko to još čita.

juče je bio utorak (ovo pišem sutradan) i obzirom da su mi noge odjednom bile KOMA nisam ni pomišljao na trčanje, a tek na bicikli sam shvatio da su mi KOMA NAD KOMAMA ili što bi englezi rekli mother of all komas, i tako, ništa, pametnom dosta i pola sata a budali dva i po sata da shvati svu veličinu KOME NAD KOMAMA pa sam logikom "zašto ovaj mali krug kad do mraka može da se stigne i na onaj srednji?" produžio taman toliko da se kući vratim nakon zalaska sunca i totalnog zaleđenja po svim kotlinama i mestima gde se u dnu brdašaca prelaze neki potočići u magli.

koliko me je to sve odmorilo a koliko ne, znaćemo sutra, tojest ja već znam jer ovo pišem sutra ujutru ali blog ne zna, heh heh.

Nema komentara:

Objavi komentar