19 ožujka 2020

izazovi ispredzovi

Plan koji će za par dana pasti u vodu kao i svaki drugi plan, za sada izgleda ovako: sunčani dani su za biciklu i radove u dvorištu, a kišni dani su za trčanje i krečenje kuće. Naravno ono što može da sj*be sve je da neko proglasi full policijski čas, e tu ću morati da se snalazim. Pominju mogućnost da samo jedan član porodice može da ode do prodavnice, hmm, jedino bi u tom slučaju bilo važno dokopati se železničke pruge jer tamo nema policije jel tako, i onda kroz par tunela izaći negde u kanjon reke Gradac, trčati sat-dva planinarskim stazama pa opet ilegalno kroz par tunela doći tu na kilometar od kuće, i trk u prvu prodavnicu "POŠAO SAM PO JOGURT!"

VanDredne mere su naravno prema očekivanju uključile i obustavu rada svih uslužnih delatnosti sa pipanjem što uključuje salone za friziranje masažu i kozmetiku, i to sad znači da sam naredna dva meseca na zimskim pripremama. Za razliku od prethodnih zima koje su bile "tesne" finansijski jer je posla manje nego leti a grejanje odnese 1/4 ukupnih računa, ova zima je bila skroz drukčija jer nismo nigde putovali, pa se ništa para nije potrošilo od vikenda do vikenda. Računaj da putovanje do recimo Zagreba-Varaždina ili Istre sa par noćenja izađe oko 250-300€ a obična trkica sa jednim noćenjem oko Osijeka opet izađe barem na 120€ ako ne svratiš u Decathlon što je naravno nemoguće.

Opet gledam šta imam od patika, pa dobro, snaći ću se, tačnije taman i imam za par meseci trčanja nekoliko komada koje će do leta biti "za kantu". Plus kada dođe april pojaviće se i par onih "laganih" koje tokom zime uvek izgubim iz vida, a ako za par dana padne najavljeni sneg vratiću na stepenište i one salomonke i najkice za trčanje po bljuzdzi (?)...

Evo na teveu je nova epizoda "bogojavljenja" kako posprdno zovu obraćanje Precednika stadu, tako da možda čujemo najavu neke nove opake rigorozne mere. Juče su u gradu napravili cirkus jer je neko željan promocije i pažnje proturio buvu na fejsu kako zaboga treba aplaudirati lekarima, pa je raja izlazila na terase u dogovoreno vreme i tapšala. Tapšali neradnicima koji ti zakazuju preglede za tri meseca, dolaze i odlaze na posao kad im se ćefne, pola recepata napišu rodbini ili međusobno kolegama, kao i u svim drugim profesijama koje su na sigurnom državnom hlebu tako se i taj poziv pretvorio u totalni bašmebriga hohštapleraj (osim onih iz Hitne naravno). Sve trčim da tapšem šljamu, pre ću da aplaudiram taksistima, kasirkama, veterinarima, apotekarima, svima sa pijace kojima će u naredna dva meseca da propadne povrće a dobiće od države pomoć pod nazivom govno bez šlaga.

Današnjih 84.5km po vrištećem suncu je fenomenalno poslužilo za ispiranje toksina iz nogu i glave, nigde mi se nije žurilo a opet i taj šalala tempić je na starom 15kg teškom mtb-u izašao na 24.3 prosek, bilo je i dosta uspončića bogme no nisam se za vreme vožnje uopšte setio koliko sam u zadnja tri dana pretrčao, što je dobar znak. Najavljena su još dva dana sa maksimalnom oko 18-20 stepeni pa ću da potrčim pred rudu i ponadam se da neće roknuti neki full policijski čas, a od nedelje nek rade šta hoće.

Nema komentara:

Objavi komentar