22 ožujka 2020

sedmi dan

Kao što je i onaj pisac Biblije rekao da treba raditi 6 dana a odmarati sedmog, tako sam i ja tri dana trčao kao blesav pa tri dana vozio kao lud pa je došlo vreme da dođe i taj Sedmi Dan.
I došao sedmi dan i ja po navici razmišljam gde ću šta ću, pa kao mogao bih negde malo da protrčim ili malo da uspešačim negde pa onda da strčim pa neka treća i četvrta poluideja i na kraju rekoh nema veze, idem malo na planinarenje i svi zadovoljni, nit će mene neko sresti nit ću ja nekog sresti, neka svako šeta svoje viruse i bakterije u samoći kao što i zakon nalaže.

U rano popodne kad sam se otisnuo u šumu, ispred prodavnice sedi desetak ljudi, cevče pivo i pričaju o virusu, zanimljivo.
Prošle nedelje vidim na fejsu sliku, dve komšinice išle na jezero pa se nešto pele jedna po drugoj, rvale se ili šta već, a jednoj majka lekar opšte prakse dakle visokorizična je za druženje.
Što joj ne smeta da se penje po drugaricama, koje takođe imaju starije rođake i tako dalje i tako u krug, naravno da sam svestan da nismo Nemačka nego smo Italija glupa ali prosto se iz dana u dan zapitaš da li je moguće da imaš toliko idiota među poznanicima.
Sva sreća da postoje društvene mreže pa samo retko talentovani uspeju da sakriju koliki su kreteni, ovima drugima hvala, i pusa.

Sutre (što bi rekla Lolina baba iz Kamenice) je nova nedelja i novi dan, s tim što je sada zbog prestanka posla svaki dan nedelja pa će biti malo teže voditi tu evidenciju.
No noge će svakako primetiti da su se malo odmorile pa će se već nešto događati, ionako je svejedno ŠTA, sva takmičenja su odložena pa mi je i taj golub na grani sve manje privlačan.
Kontam da ću već uobičajeno za ove "godine van forme" sačekati da sve prođe (to ćemo svi, hteli - ne hteli) i da počnu prve trkice pa ću onda opet istim onim razmišljanjem da je trka bolji trening od treninga početi da se umešavam među raju ne bih li odštopao sebi nekih 10km za početak.
Bumo vidli.

Čekam i da vidim šta će da se iskristališe, koliki procenat smrtnosti je *zaista* od ovog virusa nakon što se slegnu sve pretpostavke, i da podvučemo crtu na sledećem maratonu da li smo svi na broju ili je i neko od "naših" otišao da ore nebeske njive.

Nema komentara:

Objavi komentar