29 travnja 2020

ko o čemu

pre nekoliko dana sam izvukao onu kolonu mrtvih/po/milionu stanovnika pa evo kako su se stvari promenile do večeras:

slovenija 38 --->> 41
makedonija 27 --->> 34
bih         17 --->> 19
srbija 16 --->> 19
hrvatska 12 --->> 15
crna gora         10 --->> 11

izgleda da je crnogorska korona lenja na domaćine pa se sporije kreće, a recimo isti broj +3 znači između samo 8% povećanja u sloveniji do +25% u hrvatskoj, u odnosu na prethodni vikend

danas sam imao tu čast da se podsetim davno prošlogodišnjih treninga a evo i zašto tj kako: kada sam počinjao da "malo više" trčim, pokušavao sam da što gušće sabijem trčanja i biciklu pa sam skakutao dan po dan s jednog na drugo, neprestano tražeći taj neki zlatan presek između koliko sam umoran od jednog i odmoran za drugo, kao.

sećam se koliko me je "koštalo" svako trčanje Dužine dan nakon 2h Tempa na bicikli, prosto sam bio za 10% sporiji, 20% tromiji, 30% neraspoloženiji u odnosu na odmorno stanje.
sve što se činilo kao 4'35''/km je ustvari bilo 4'50''/km i tako sam satima i satima truptao namrgođen i besan na noge koje se preko noći nisu volšebno resetovale na porodilišna (umesto fabrička) podešavanja.

sada je to sve samo povijest i sanak pusti jer mi čak i 4'40''/km deluje prebrzo a evo otrčah i par kilometara odmah iznad 5' no na treningu od samo 7km to i nije neki uspeh, kao što se 7km ne može baš nazvati treningom.
nemam pojma.

sve misli su mi okrenute tom četvrtku koji bi trebao da bude poslednji dan "slobode" pred prvomajski vikend i tri dana policijskog časa odnosno 70-80-ak policijskih sati ili kako god sve to nazvati.
no nažalost plan mi se izgleda neće ostvariti jer je prognoza sa sunčanog četvrtka promenjena na vrludavo vreme pa će onaj "duži krug od skraćenog" da sačeka neke bolje dane jer mi ne zvuči privlačno čak ni da se zadnjih par sati vraćam kroz pljuskove, a kamoli da istražujem nove planine šlajfujući kroz blato i po mokrom kamenju.

na stranu što mi se ne userava nova bicikla, još uvek.
što otvara jednu novu ideju tj kombinaciju, a to je:

da stavim kramponke na najlošiji bajk od tri, na plavog Polara, da poskidam plastične blatobrane, i da tako od "kišnog bajka" (koji mi više nije potreban obzirom da ću po kiši naravno radije otići na trčanje ili planinarenje) napravim najobičniji mtb koji može da prođe kroz 80% terena i podloga u odnosu na Scotta, ali za kojeg bi me bilo baš briga da li propada truli i rđa, u vodi i blatu.

Nema komentara:

Objavi komentar