18 travnja 2020

zeleno

Kvantni fizičar Vlatko Vedral: 
"svaka čestica može da se nalazi na dva mesta u isto vreme". 
Nisam još pročitao tekst ali naslov dosta slikovito opisuje mene dok krečim plafon sa jednom nogom na radijatoru a drugom na merdevinama.
Neke stvari tj ideje ti tako dođu na red i odjednom nemaš pojma da li si oduvek tako mislio ili si se tek sada setio.
Prosto je nešto logično, i ne može biti puno drukčije.

Ili je to sve ipak stvar trenutka i nekog raspoloženja u životu, danu, godini.
E pa tako nekako, kao kad pogledam u lep sunčan dan, pre nekoliko godina bih otišao da trčim u podne na +36 samo zato jer ETO mogu da trčim na +36 i nije mi ništa, štaviše mažem kao blesav i dođem kući lakši 3.5kg za samo sat i malko.
A sada pogledam u lep i sunčan dan i otvorim Stravu i na svom profilu pregledam Routes pa odaberem gde ću da idem, ili smislim nešto novo onako prema inspiraciji.

Primer je primer a u stvarnosti sam danas okrečio skoro pola spavaće sobe u tamno-zelenu.
I to smo uzeli neke vitex boje skupe kao smrt, nit smrde nit se dugo suše, nit se mažu dvaput pošto su guste, e jedini problem je što ih nema u prodavnici koja je bukvalno preko ulice jer ih oni ne drže, nego to treba doterati čitavih 150m od one druge prodavnice.
Al hajde, ne mora u velikim kantama nego 3 po 3 litra, što je dovoljno (jedna kanta) za par većih zidova ili dva osrednja zida i osrednji plafon recimo.
Nema veze.

U međuvremenu sam već savladao tehnike i manjeg i velikog valjka, a dobro, četke držim u ruci od rođenja valjda, čak me lani i burazer zajebavao za biciklu "ponika, četkom farbana, ahahahha" dok mi uopšte nije palo na pamet da mogu i sprej da upotrebim, mislim za biciklu se ne isplati kupovati puno boje i prljati kompresor.

Tako da... dan između VELIKOG petka i Uskrsa je proleteo očas posla, a iskreno mislim da ću i sutra nešto da okrečim jer se to radi u kući i niko me ne vidi i niko iz zgrade neće da se krsti i da me proklinje ako tipa upalim brusilicu u dvorištu, ali u kući pored otvorenog prozora ako uzmem da završim plafon, kontam da zbog toga neće propasti ni crkva ni religija ni ostali paganski i plemenski običaji.
Što bi čovek ceo dan sedeo i ništa ne radio, ne razumem smisao takvog života.

Od aktivnosti prijavljujem manje nego prethodne nedelje kada sam prešetao 7km i pretrčao 4km sa kučićima ovamo-onamo, jutros smo namakli samo 7.5km s tim da je od dozvoljena dva sata izlaska iz kuće (sa ljubimcima) deo vremena prošao u krčenju i obeležavanju tajne staze za kros u jednom obližnjem šumarku, pa ako ovo sa robijanjem potraje već imam neku rezervnu varijantu koja je tisuću puta zanimljivija od trčanja u krug po dvorištu.
Štaviše pokušavam da u tu akciju uvučem još dvoje ilegalaca koji takođe treniruckaju u ilegali, pa ako me uhapse da barem ne budem jedini, nek i komšiji crkne krava.

Nema komentara:

Objavi komentar