13 travnja 2020

lutati je najbolje

zezam se, kad se izvuče is veoma proste rečenice "lutati je najbolje što znam" koja je u biti samokritična i nimalo euforična barem kad smo mi višećelijski organizmi u pitanju, onda "lutati je najbolje" zaista nema nikakvog smisla, osim ako se pod tim misli na besciljno tumaranje, gluvarenje, što donekle može da ima i dodirnih tačaka sa meditacijom, introspekcijom. no tu je koračanje u drugom planu, pozadinska aktivnost kao kad se nevidljivo ažuriraju aplikacije.

zato sam se i oneraspoložio kada sam par puta "zalutao" to jest nisam baš pronašao neki put za koji bih mogao da se zakunem da je do malopre bio na karti. štaviše i kada po satelitskom snimku od pre nekoliko godina ucrtaš trasu u Stravi, može se desiti da je to za par godina uraslo, jedni seku šumu s jedne a drugi s druge strane i između toga kilometar korova žbunja granja i trnja.

opet, otvoriti google earth u jednom prozoru a stravu u drugom pa milimetar po milimetar ucrtavati putanje, i to je đavolja rabota jer se u nekom trenutku zapitaš ČEKAJ, A ZAŠTO ja ovo ne proverim u prirodi nego kao što sam se do juče zajebavao pa u fejsbuk stori stavljao sliku detelina na livadi i napisao "evo tražite onu sa 4 lista kao u nekoj igrici", e pa isto tako zašto ja "putujem" ovim prečicama na kompjuteru ako uživo mogu da vidim gde je put a gde bespuće?

malo sam bio raštrkan u idejama jer su mi planine nekako uvek puno zanimljivije za biciklu, dok sam oduvek zamišljao da ću sve u krugu od 30km oko grada nekako pretrčati, tipa odem do neke tačke biciklom ili skuterom (koji nikako da kupim jer ne umem da se odlučim) i da dalje odatle protrčim dva-tri sata svim tim usecima i klisuricama i brdašcima ovog zaista raznolikog kraja. no sad sam se pomirio s tim da je i ovo bliže kući lakše proći biciklom jer je trajanje otprilike isto, dok odeš skuterom 20km i vratiš se to je sat a biciklom dva, no zato biciklom možeš ispitivati terene 4 sata i preći 60km u najgorem slučaju, dok trčeći možeš uvr glave 30-ak ako previše ne lutaš odnosno i manje ako puno puta pogrešiš pa uzalud kaskaš napred-nazad.

evo gde me (ne) možete naći do kraja aprila, a u međuvremenu ću već isplanirati nešto skroz novo (-:


nešto možda deluje predugačko no to je od-kuće-do-kuće a nešto pak deluje prekratko ali do početka rute znam put kao i od poslednje tačke nazad do kuće pa nisam ucrtavao taj prvi i poslednji deo nego samo srednji na koji treba dodati nekoliko desetina km.

Nema komentara:

Objavi komentar