07 srpnja 2021

untitled

ponedeljak je bio pomalo netipičan dan za godišnji odmor jer je bio sve samo ne odmor ali hajd, ne može majstor da dođe kad ti hoćeš nego kad on hoće i onda cvrc levo cvrc desno pa na kraju ne uradiš ništa odnosno sve što uradiš nazoveš "ništa" jer je u odnosu na očekivanja sve manje = ništa, i tako dalje

a ionako bi nakon one avanture i ludila sve bilo polumotivisano tako da je možda i bolje što se natrefio taj dan prunudnog odmora. prinudni odmor od godišnjeg odmora, lepo zvuči.

i zato sam juče bio sav na 230 volti i nakon nekih drugih obaveza opet odlučio da ne idem na klasičan trening nego na nekakav avanturistički izlet, da bih na tu foru ostao barem 6 sati napolju ili u nekoj ladovini.

reka je bila logičan izbor u prvih sat vremena, ali sam zato nastavio presušenim koritom po mesečevom pejzažu, i tu me je roknulo nešto pa sam počeo da trčim iako sam bio u nekim skroz mekanim patikama, koje sam uzeo samo zato jer su najstarije i poluraspadnute, a nikako zato što su prikladne za takav izlet.

i trčao tako ja po kamenjaru kumulativno nekih 4km ili malo više, naravno sa pauzama za slikanje snimanje i preskakanje stenčuga kuda se baš i nije moglo trčati.


nakon toga nisam našao izlazak u desna sela jer ga više nema, niko više tuda ne prolazi, a pre samo desetak godina je bila lepa staza haha
pa sam se popeo na prugu jelte, ona te uvek dovede do grada
pa nisam našao ni izlazak sa pruge u leva sela jer je i to skroz uraslo, doduše tuda su ranije samo srne išle i ja jednom godišnje, a sada su i srne našle neki bolji put očigledno i tako ja ostadoh na pruzi bez izlaska

pa sam morao pored svih onih tunela kojima redovno špartam da prođem i kroz onaj monstruozni od 406 metara koji je pride u krivini i par minuta bukvalno deluje da nikada nećeš izaći ni ugledati svetlost dana


nakon toga sam nekako izbauljao stazom u selo i dalje kasom kroz prečice znane, i na asfaltu sam pokušavao da trčim na nizbrdicama a već sam bio i žedan i umoran da bih trčao i po ravnom.
gledam cajke kako šetaju gradom i piju vodu iz flašice na svakom semaforu, eto ja na +32 prešao 27km bez vode i vratio se živ, u sledećem životu hoću da budem prodavac vode, to je isto što i prodavac magle samo drugo agregatno stanje.


Nema komentara:

Objavi komentar