29 srpnja 2021

kakav lud zalet inspiracije

obzirom da sam jučerašnje ranojutarnje trčanje zamenio biciklom, bilo bi logično da ga samo premestim za jutros no jutros mi to nije bilo ni na kraj pameti.
ushićen kako su mi prošle jučerašnje dve vožnje prvo što sam poželeo nakon buđenja je da nakon par meseci odlaganja konačno sednem na TRKAČKU.
no opet zbog nekih drugih planova, mogućnosti da trčim (petak otpada zbog posla) iznenada mi je sinulo A ZAŠTO NE BIH TRČAO, TRKAČKA (CESTOVNA) MOŽE DA PRIČEKA?

pošto sam se probudio kao vampir, brzo doručkovao, ostao mi je prostor od čitava tri jutarnja sata do posla.
od toga odmah treba odbiti dva puta po 10' za transfer biciklom do izlaska iz grada, iz prostog razloga što je po ovim vrućinama jedino pametno trening ZAVRŠITI na 10 minuta biciklom od kuće, jer se tako fino rashladiš pa nakon pola dinje ili lubenice možeš pod tuš.
ako bih odmah utrčao pravo u kuću, tuširanje ne bi imalo nikakvog smisla jer bih nakon izlaska iz kupatila nastavio da se preznojavam nesmanjenom žestinom još pola sata.

imao sam nekoliko šarenolikih planova no nikako nisam mogao da se odlučim da li da se držim valovitog terena ili da u nekom trenutku zapucam negde uzbrdo jer bi mi tako kraj treninga bio nizbrdo i odmarajuć.
nekako je ispalo da mi je posle pola sata trčanja dosadilo to preterano razmišljanje pa sam otrčao najprostiji i najlogičniji i najmanje komplikovan izbor, 12km do velikog veštačkog jezera, 3km krug po nasipu/brani, i 12km nazad do bicikle, ukupno okruglih 27km.

što se mene tiče više bih voleo da je bilo još koji km duže pa da bude "prava" Dužina, ovo mi je nit tamo nit onamo, ali nema veze, toliko sam imao vremena.
tri kratke pauze na tri česme usput sa malo polivanja i umivanja, i kratko istezanje tačno na polovini staze.

obzirom da se svako veštačko jezero nalazi na nekoj reci logično je da do njega put vodi uzvodno pa sam imao nekih 100m visinske razlike da bih uopšte došao do podnožja, još koliko je potrebno da se popne na samu bradu, plus svi kupseri koji su se uzv/nizvodno nakupili i dok si rekao keks već sam imao sumu od nekih 300m uspona mada mi je garmin izračunao tek preko 200, iako je samo razlika od najniže do najviše tačke bila 190m.
nema veze.


po šarama na mišici se vidi da ne izlazim iz dresova kratkih rukava, bicikla bez rukava je nemoguća zbog mušica i osica, trčanja su mi retka da bih ovako izjednačio boju a jutros je (SREĆOM) bilo i oblačnjikavo pa je to bar delimično poništilo onih +27 na startu i +30 na cilju. 
još uvek sam manje lud od one cure koja je prilikom poseti dedi na selu juče trčala na +39, vidiš trebao bih i o njoj da napišem neki mini blog...



Nema komentara:

Objavi komentar