02 srpnja 2021

đakuzi


kaže Lola, gde si me ovo doveo za rođendan, s jedne strane grmi, s druge seva, s treće pljušti, sa četvrte prskaju automobili, sa pete strane točkovi prskaju vodu po leđima i očima, ja rekoh pa to ti se zove đakuzi, kad se voda masira sa svih strana, dakle doveo sam te u spa centar Volujac ispod Kremne.

igrom slučaja je pljusak počeo baš iznad spomenika Obrenu Tešiću koji je na tom mestu poginuo na brzinskom testu Trajal relija, izletevši po kiši u predzadnjoj krivini na samo 500m od cilja. piše da je stradao u kasno leto 1996. što bi moglo da znači da sam prvi put taj spomenik video negde oko 1998-2000., jer nismo baš na te dužine od 220-240km išli ranije.

nakon običnog "kruga na Kadinjaču" koji je prolazio preko debelog brda rogačice kadinjače dalje kroz užice požegu i pravo kući, to je bilo nekih 192km ako se dobro sećam, trebalo je skupiti malo hrabrosti da se ode i krug na Kremnu koji malo dalje zađe u Taru, i tek nakon toga smo ispitali još par alternativnih prolazaka.

ovaj prolazak pored spomenika reli vozaču smo naravno mogli jedino primetiti uzbrdo kada se ide dosta sporije, i odmah smo se u toku vožnje setili tog kruga koji je dakle išao preko užica i volujca kontra smerom od uobičajenog* na kremnu taru bajinu baštu i dalje kući, a (*) sam stavio jer je posebna hrabrost potrebna da za kraj vožnje od desetak sati ostaviš uspon od Drine na debelo brdo jer u početku imaš 17km uspona i posle toga još par kilometara bonusa, što je posle pređenih 160km malo pozamašan zalogaj.

ono što od svih drugih Dužina izdvaja baš tu u posvetu kojoj se pretvorio ovaj blog, je što sam imao suludu ideju da skockam neke "bicikle za brdo" a to su bila dva najbolja rama sa najlakšim mogućim felnama i devetofazima 12-21 (?) što znači da nam je najsitniji prenos bio u rangu ovoga što danas zovu "velika šajbna", plus su te "lagane" bicikle imale po 9.5kg što se danas računa u nešto solidno teško.

zbog te sulude ideje smo ceo dan vrteli nekih 50-60 obrtaja uzbrdo pa su nam naredne dve noći noge toliko bridele da gotovo nismo mogli da spavamo. eto dakle neke logike u svemu, onaj đakuzi juče je pokušao da se iskupi za zlodela koja nam je Tara ranijih godina učinila i da nas malo promasira, hvala nije moralo.

Nema komentara:

Objavi komentar