31 prosinca 2021

kontra smjerom

kaže da je obujam zemlje 40,075 km.
a meni piše u excelu da imam otkako sam odlučio postat maratonac ubilježenih nekih 63,271km, što je pun krug oko Zemlje plus (63271 - 40075 =) 23196.
što znači da sam nakon kruga oko zemlje idući u smeru ka istoku krenuo na isti krug kontra smerom i stigao malo iza pola, pa mi je ostalo još 40075 - 23196 = 16879 kilometara da se po drugi put vratim na početnu tačku.
ODNOSNO!!!!!...
imam i drugu opciju, a to je umesto napraviti istočni plus zapadni krug, "preći zemljom uzduž i popreko" jer smer i nije nešto važan, pa mi onda ostaje nešto malo manje jer je obim preko polova nekih 40,008km, barem tako kaže gugl.
to je za čitavih 67km manje što je cela jedna nedelja trčanja, dakle ostalo mi je još 16812 km do tog milestone-a.
ako ovako nastavim da smanjujem trčanje iz godine u godinu moguće je da će mi za to trebati puno više godina nego što to izgleda na prvi pogled.

zadnjeg dana godine nisam ništa poradio na tim ciljevima nego sam samo izveo jedan izlet-hajk a neću ni novu godinu početi trčanjem jer tradicionalno izvedemo pse u šetnju dok kontinent  spava i otplaćuje dug kasnog izlaska odnosno u covid režimu kasnog ostanka kod kuće, eventualno na balkonu, mislim na ove što su bacali petarde.


napokon sam se rešio kilometarskog spiska patika koje više nisu u opticaju nego sam ih sve ubacio kao "ostale" i upisao im zbroj zbroj za narod svoj i tako mi je sada spisak puno realističniji.
i tužniji.
fali ovde nekoliko prinovica i to pod hitno.

Nema komentara:

Objavi komentar