07 prosinca 2021

sedma sila

idu brojevi u krug, i u krug, i dok mi mislimo da će zauvek kružiti cvrc milojka jednog dana ćeš otrčati poslednji počasni krug i cvrc radojka brojevi će nastaviti da kruže kao to su i pre hrista i after hrista s tim što će tebe* ova promena nešto više pogoditi nego njega
* ovo Tebe se odnosi imaginarnom slušatelju koji leži na kauču dok mu ja kao psihoanalitičar proričem sudbinu gledajući u čelični kuglager

elem dosadilo mi da gledam SAMO SVOJE plasmane pa sam uradio to što sam uradio A SADA ĆETE SAZNATI ŠTA NIKAKO NIJE SMEO DA URADI, daklem napravio sam neku stravu sa nekim smešnim nick name-om i podesio na neku blesavu državu i sada u toj državi vodim u decembarskom distans čelindžu sa pretrčanih 78.3 km sve dok me ostali ne prijave kao uljeza i deportuju me u neku još manju zemlju.

pokušao sam da se ubacim uBosnu pa nikako neće da mi prihvati unos Bosnia & Herzegovina niti Bosnia and Herzegovina jer šta god ukucam i sa zarezom i bez zareza meni Strava to automatski prepravi u "Bosnia Herzegovina" a ta država kod njih u spisku zemalja ne postoji i ostanem izvan plasmana :-( 

odmah iznad Bosne je Bhutan i to sam pokušao da ukucam i uspjelo iz prve i bio sam prvi na listi uz opasku da sam bio i jedini. moram pronaći neku još egzotičniju zemlju od ove trenutne, nešto nisam zadovoljan. a inače sam negde oko 7000 plasiranog, još uvek me zeza onaj kasni start nakon dva dana selfhendikepa.

elem danas sam pretrčao 17km i sada imam prosek preko 11 dnevno, vidiš li ti kako se ulaganje isplaćuje, statistike rastu, burza je u raspadu, dionička društva u kolapsu, mediji likuju, klikovi se udvostručuju. 

uspona sam imao manje nego juče, 250m, prosek je nastavio da pada i sada je 5'52''/km, kilaža nije pala ništa ali za to ima vremena, barem tako uporno tvrdim već desetak godina. za sutra je najavljen vedar dan ali hladan, pravi zimski, tako da neće ni biti neke velike vajde od toga što će biti vedro. treba birati neku stazu bez puno drveća, da mi nos i uši upiju malo sunca, jer su to jedini delovi tela koje možeš osunčati na +3.


neki ludak je na ljuljašku u obližnjem selu žicom okačio svoju puma road racer patiku pa sam morao da slikam tu instalaciju, što bi umjetnici rekli. ljulja se patika, ljulja se ljuljaška, ljuljao se ja dok sam se popeo da slikam iz najboljeg ugla, jer sam do prošle godine imao isti ovakav par.

Nema komentara:

Objavi komentar