03 prosinca 2021

treći dvanaestog

šta je to Treći Dvanaestog mučio, možda ga je samo malo nakon Drugog takođe obišao za krug i bodrio ga da izdrži da ga ne prestigne i Četvrti pre ulaska u poslednji krug.
tako smo na Svetosavskoj trci u Valjevu kao kobajagi_seniori a ustvari veterani jedino gledali da uđemo u svoj peti krug (5x1km) pre nego što seniori ufiniširaju.
ono, protrčavaš kroz cilj, letiš koliko te noge nose, spiker viče nešto tipa Mirko Petrović, Markešević, Stojiljković, oni šibaju 20 km/h a tebi je samo da prođeš pre njih kroz cilj i onda zadnji kilometar rastrčavanje :-) 
"niko me nije rundov'o!!!" :-) 

elem došlo je i trčanje na red!
ta-daaaa-aaaammmm.
lepih 14km, mislim lepih kao broj za PRVO TRČANJE u sezoni 2022, mogao sam početi i sa 5km ili eventualno sa 6km, nikako sa 14km, ali šta ćeš, nisam trčao dva dana, jeste bilo na bicikli malo bum tras pun gas ali na neki način su mi se noge "odmorile za trčanje".
ali ostatak tela nije.
mislim, tih par mišića koji nisu naročito radili na bicikli, ipak nisu posebna država.
dodaj susnežicu, +3°C, jak vetar, trenerku, šuškavac, ajme.
trom korak mada bezbolan, ali onak, ko mrtav konj koji je malo odremao.

što se tiče puteva, 
nikako nije bilo "lepih" ni dva kilometra od 14, 
ma ni dva metra :-D


zzzz na garminu mi je jutros rekao 5h17', score 44/100, quality POOR, short and unbalanced sleep, i još u komentaru višnja na šlagu You slept too little and the overall quality was low - you may feel very tired today.
bogu hvala nisam bio baš very umoran nego onako standardno kljoknut što mi je ionako default tako da no frks, tu sam na svom terenu.

tako da ništa.
krenilo je.
sutra vedro ali hladno za bajk, preksutra opet kišica, krećem u nadoknadu onog netrčanja prva dva dana decembra, što je još uvek bolje od klečanja na pasulju.
EH DA SETIO SAM SE!
protrčavam danas pored svoje srednje škole i setim se kako me je u 4. razredu Razredna izbacila sa časa jer nisam hteo da se šišam, onda sam iz dvorišta gađao kamenčićima prozore učionice i "ometao čas".
baš me zanima šta bi mislili ovi današnji klinci sa dredovima, ćelavi, istetovirani, sa šarenim noktima od 3cm i silikonskim ustima i sisama, da ih profesorka izbaci sa časa samo zato jer nisu ošišani po vojnički nego imaju pokoju loknicu ovde-onde :-) 

Nema komentara:

Objavi komentar