05 prosinca 2021

prost broj sedem in štirideset

Zaslugom ovijeh obijeh nogu i glave im gospodarice i mučiteljke, danas uknjižih u excel (?) novih 17km odnosno prema planu i namjerama teškijem prijeđoh 16.2 pa kad videh da sam na 200m od bicikle okrenuh nazad uzbrdo pa ustrčah dodatnijeh dvjestotinak mjetara up & down pa opet istijeh onijeh 200tinak mjetara do bicikle i negdje se prerjačunah te izbijeh na 16750 mjetara cirka te otključah sajlu i śedoh na bajsikletu žutu na kojoj sačekadoh Lolu koja dolaziše iz pravca sjevera vjetrom gonjena pod beretkom sivom kao komandos Nenadovića Kule.

Juče sam bio neočekivano umoran pa sam na tri slična trčanja imao prosek 6'16''/km, 6'17''/km, 6'07''/km, s tim da sam prvog dana trčao po snegu, drugog dana sam trčao najduže a trećeg sam imao dodatnih strmih uzb/nizb po blatu i očigledno se osećao najbolje. Još koja godina treninga pa ću da se spustim ispod šest minuta na ovim brdskim trčkaranjima.


(pogled na smog, sa brežuljaka iznad grada)

I tako sam skupio 47km ovoga meseca za 5 dana te podigao prosek dnevni na 9.4km što je sasvim okej, i evo gutam knedle gledajući prognozu koja kaže da će sutra biti NAJGORI MOGUĆI DAN, jer ništa gore nema od kiše i +3°. 
Plus pet je toplije od plus 3, i sve preko plus tri je bolje od plus tri, i sve ispod +3 je takođe bolje od +3 jer na +1 pada susnežica koja te puno manje kvasi od kiše, i na nuli i ispod nule pada sneg koji te JOŠ MANJE kvasi, samo ga streseš i tako možeš satima, za razliku od kiše od koje se najbrže goji, na polasku staneš na vagu u opremi i kaže 70kg a na povratku kaže 73kg i gde je tu dehidracija gde je manjak glikogena sve je uzalud jer si kući doneo pet kila vode gratis.

Dobro kad se skineš onda imaš 67kg odnosno leti imaš 66kg odnosno do pre koju godinu si imao 66 zimi a 63 leti a u špicevima raznih formi si imao i 61.5kg doduše teško dehidriran ali koga briga ne meri se 61 svakog dana i zbog toga se ekstremi najduže pamte. Da mi je sad 61kg istrčao bih u Valensiji 2h26 da Bojanom Bjeljac rame uz rame eto dakle naučnog dokaza šta znači 7 kila viška. Kad me ubuduće upitaju dakle da zapamtim da ne kažem da imam par kila viška nego sedam.

Nema komentara:

Objavi komentar