27 prosinca 2021

još malo o Lidlu

šalim se, neću o Lidlu.
ne znam gde nam je ona majica iz Križa, obična pamučna kao što nose lidlovi bageristi i viljuškaristi, to nam je dao onaj simpatičan momak koji je pre neki dan iznenada umro od raka.
valjda smo se kao i uvek prijavili zadnjeg dana i nismo dobili startne pakete i onda je on, pošto je radio tamo na podeli paketa, odnekle izvukao tu majicu koju su valjda njemu dali jer se to zvala Lidl trka u Križu, i tako smo postali počasni kupci Lidla, beše to pre tri godine valjda.
i onda sam nakon trke u Križu još išao u Jasku na half, pa sam zbog toga u Križu trčao 5km a ne 10km jer sam procijenio da je 5+21 savršena kombinacija a 10+21 pomalo manijački biznis.
ispalo je kako je ispalo, u Križu pljusak i potop ali zato u Jaski lepo vreme i rutinski odrađena pobeda u kategoriji zaslugom konkurencije koja je pukla u pravom trenutku, čak malo i ranije, što mi je veoma odgovaralo.

ponedeljak je protekao u znaku zubara jer mi je ispala jedna BLOMBA (tako je jedan drug govorio za plombu) a ja sam sad uzeo da guglam šta tačno znači plumbing jer znam da je plumber vodoinstalater pa sam to povezao i zaključio da je posao plumbera da nešto začepljuje ali nije, zatrčao sam se pred rudu, internet kaže drukčije i treba mu verovati.
naime reč dolazi od latinskog plumbum što znači olovo, pa ako su se nekada plombe i pravile od olova, eto objašnjenja, uglavnom vodoinstalatere nećemo ni za šta optuživati.

tako sam se popeo jednim putem pet kilometara uzbrdo sa vokmenom u ušima, što znači da imam minijaturan vokmen ili slonovske uši ili sam se krivo izrazio, i onda sam strčao nizbrdo istih 5km i tako dodao malo na godišnji zbir, i još sam othajkovao jedan krug ali ne predug da bih stigao na vreme kod plombera, i sad imesto rupe imam lepu BLOMBU i ponosni sam vlasnik renoviranog osmeha.

odavno sam imao ideju da trčim 1km/1km promene, ali kakve promene, nove promene! plan je da idem 1km sa najtežim od mobitela u levoj ruci, pa 1km u desnoj ruci, i kod kuće da uporedim parametre dinamike trčanja, koliko se menja vreme na levoj/desnoj nozi i odnos L/D balansa uopće. pa bih to mogao jedan od ovih dana do nove godine probati.

Nema komentara:

Objavi komentar